Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Elfelejtett jóslások I.

Közzétéve: 2006. 11. 04. Írta: Mág Ica Forrás: www.ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 4097 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Többszáz jóslási és jövendölési módszer létezik. Sorozatunkban a mindennapos kártya, kávézacc és kristálygömb mellett bemutatunk jónéhány elfelejtett technikát.
Szinte a világ összes kultúrájában megtalálható néhány jóslási módszer.

Ilyen ősi jóslási módszer az Aleuromantia, azaz a gabona jóslás. Ehhez gabonaszemeket használtak régebben, ma már a "végterméket", azaz a lisztet hasznosítják.
Végy elő egy színes belsejű, mély tálat, amelybe tölts néhány deciliter vizet, a víz tetejére pedig szórj egy evőkanálnyi lisztet. A jóslás kezdetén gondolj arra a problémára, amelyre választ szeretnél kapni. Miután beleszórtad a lisztet a tálba, néhányszor óvatosan forgasd meg az edényt. A liszt a víz segítségével feltapad az edény oldalára. A felesleges vizet öntsd ki óvatosan a tálból, s a megmaradt formákkal máris kezdődhet a jóslás! A megfejtéseket hasonlóan kell megtalálnod, mint a kávézacc jóslás esetén. (ezt otthon, egyedül is kipróbálhatod)

Indiában szintén évezredek óta használják az égő füstölőket jóslási célból. Latin neve: knisszomantia. Végy egy füstölőt, s mielőtt meggyújtod szellőztess ki alaposan, majd csukj be minden nyílászárót. Ha körülötted csend és nyugalom van, meggyújthatod a füstölőpálcikát, s kezdődhet a jóslás. Koncentrálj arra a problémára illetve kérdésre, amely pillanatnyilag foglalkoztat. Figyeld a felszálló füstöt. Alakokat és formákat fogsz látni, melyeket össze kell kombinálnod a feltett kérdéssel kapcsolatban. Ha például szépen, egyenletesen száll felfelé a füst, akkor az, amire rákérdeztél könnyen sikerülhet, véghezvihető. Ha a füst zavaros, ide-oda csap, akor nehéz feladat előtt állsz. Persze ez egy igen egyszerű megközelítése a jóslásnak, de kiindulópontnak nem rossz. (ezt otthon, egyedül is kipróbálhatod)

Többszáz évvel ezelőtt, különösen a VIII. - XI. század között, a körömnézés technikája szintén egyfajta jóslási technikának számított. Ha a körmökön hirtelen több fehér folt is megjelent, akkor az minden esetben egy pozitív esemény előjelét mutatta. A mai meglátás inkább egészségügyi gondokkal köti össze a körmökön megjelenő foltokat. Általában vitaminhiányra, stresszes életmódra utal.

Ősi, ma már nem használt módszer a tükörjóslás. A tükör az antik felfogás szerint a valóság mellett a valóságmögöttit, azaz rejetett dolgokat is képes megmutatni. Ebből eredt a görögöknél a mágiával való kapcsolata is, s így alakult ki a tükörjóslás. Latin neve: Katoptromanteia. Elsősorban a betegségek várható kimenetelét kifürkészték, a jóspapok vékony fonálra erősítettek egy tükröt, és leengedték egy forrás vízszintjéig, s a tükör megmutatta, hogy a beteg meghal-e vagy életben marad.
Forrás: www.ezoterikus.hu

Bezárás