Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A Feng Shui nem lakberendezés!

Közzétéve: 2007. 04. 21. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 4319 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérdés: `Kedves Nóra! Tudna nekem segíteni abban, hogy a Feng Shui lakberendezést alkalmazzam a lakásomban?` Válasz: `De hát a Feng Shui nem lakberendezési módszer Asszonyom!`Ime egy cikk, ami miatt sok, általam csak "egykönyvet olvasott szakértő"-nek nevezett ember fogja a haját tépni...Ideje, hogy tudomásul vegye mindenki, attól nem fog áramlani a pénz, hogy kövér Buddhát teszek a "Gazdagság" életterületre, és a párban elhelyezett delfinek sem hozzák meg a várva várt szerelmet...

Rengeteg tévhit kering a köztudatban Feng Shui-val kapcsolatban, s nem véletlen, hogy sokan megcsömörlöttek, s ezt a több évezredes tudományt teljesen komolytalannak, sőt, egyenesen viccesnek fogják fel...

1. Feng Shui lakberendezés

NEM! A FS NEM lakberendezési módszer/technika!
A lakberendezés az, amikor szép, színes bútorokat vásárolsz, és azzal (lak)berendezed az otthonodat! A Feng Shui nem a bevásárlási módszerekre, hanem a "láthatatlan" technikákra fog megtanítani... na persze, ha hagyod...

2. Mennyi bajom van... majd a Feng Shui segít!

NEM! A FS NEM fogja megoldani helyetted a problémáidat!
De abban fog segíteni, hogy szemléletmódot válts, hogy jobban érezd magad a bőrödben, hogy könnyebben elviseld a nehézségeket. Mert képes arra, hogy harmóniát teremtsen körülötted, de ehhez TE is kellesz!
Nem elég a szőnyeg alá söpörni a gondjaidat, meg kell azokat oldani! Minél több terhet cipelsz a válladon, annál nehezebb lesz az életed. Ehhez pedig SZEMLÉLETVÁLTÁS kell!

3. Ha a kövér Buddhát... Ha a páros delfint... Ha egy csobogót... Ha egy...

NEM! Nem a kövér Buddhától leszel gazdagabb, nem a páros delfin fogja feltúrbózni a haldokló kapcsolatodat, - amihez már csak te ragaszkodsz -, és nem a csobogó fog több új ügyfelet vonzani az irodába...
Nem érted ugye? Pedig mennyi könyvben olvastad már, milyen sok online tanácsadás írt erről, és szerintem neked sem váltak be ezek a dolgok, - kicsit talán, de még mindig nem vagy gazdag, ugye? SZEMLÉLETVÁLTÁS kell!
A Feng Shui csodáihoz két dolog nélkülözhetetlen: a HIT és a TÜRELEM!

4. Jön a Csí, áramlik az energia, gazdag leszek, boldog és egészséges!

Igen, erre jó esély van, de mond csak: mikor takarítottál ki igazán alaposan utoljára? Mikor szabadultál meg utoljára a kihízott ruháktól, a felesleges csecse-becséktől, a lim-lomoktól, az évek óta tárolt "jó lesz még valamire" tárgyaktól, a volt szerelmed nálad felejtett cuccaitól, az elromlott turmixgéptől, a tavalyelőtti naptártól, a nem működő órától, a lejárt szavatosságú konzervektől, a csorba edényektől, a haldokló növényektől???

SOROLJAM MÉG? SZEMLÉLETVÁLTÁS kell!

5. Hogy kerül ide a Feng Shui? Kövessük a divatot!

Kaptam már néhány gyalázkodó levelet, amelyben ostorcsapásokat mérnek a hátamra, és felróják, mi a csudát keres itt a Feng Shui?! Mikor múlik már el ez a divat?
Divat?!?!?! Édes jó istenem, a FS nem divat, hisz többezer éves!
Divatot azok csinálnak belőle, akik NEM ÉRTENEK HOZZÁ!!!!

Igen, bevallom töredelmesen, jómagam is írtam rengeteg olyan cikket, amely a nagyközönségnek szólt, és itt-ott az eddig felsorolt pontok fellelhetők. De bevallom, elegem van, itt az ideje, hogy ráébredjünk, mire JÓ a Feng Shui!

6. Na meséld már el, akkor mire jó a Feng Shui?

Ha a FS szabályai szerint alakítod az otthonod, akkor idővel harmonikusabb lesz az életed, könnyebben fognak menni a dolgaid, hamarabb érheted el a várva várt sikereket.
DE! Kérlek arra, hogy azért tegyél is valamit a siker érdekében, ne csücsülj otthon, azt várva, hogy hát a Feng Shui majd mindent megold!
Részletesebben:
- Szerelem: szőke hercegek nem léteznek, tehát ne álmodozz arról, hogy holnap fehér lovon házhoz jön, és még be is kopogtat. Azaz, ha állandóan otthon ülsz, akkor magányos maradsz. Punk tum.
- Pénz: Kiraktad a kövér Buddhát, pénzérméket, és még mindig semmi. Ekkor a baj forrását meg kell keresni. Kicsit poros a sarok, kicsit tele van limlomokkal a szekrény... Érted mi a baj?
- Hírnév: egy ideje nem bírnak elviselni a kollégák? A szomszéd is rondán néz rád? A régi barátok már fel sem hívnak? Nocsak, nocsak... Mi is lehet a baj? Talán mások végzik el a te munkádat, talán sokat pletykálsz a jobb oldali szomszédnak a bal oldaliról, és az is való igaz, hogy hónapok óta te sem voltál kiváncsi a régi barátokra. Akkor miért csodálkozol azon, ami történik veled???

(A fenti példák természetesen egyediek, és néhol sarkítottak, de léteznek, ugye neked is volt már részed valamelyikben, vagy akár hasonlóban...)

Két éve vezetek szakértői rovatot a Nők Lapja Café-n, és itt, a saját oldalamon, és nap mint nap ugyanazokkal a problémákkal találkozom:
"Annyira rosszul megy a sorom, kérlek, segíts!"
NEM! Az a te sorsod, neked kell megküzdened a problémáiddal, ne várd, hogy majd valaki megoldja azokat helyetted. Ne akard a felelősséget ráhárítani valaki másra. Vállald fel, hogy hibáztál, vállald, hogy szembenézel a nehézségekkel.

És, ha az utolsó mondat megfogalmazódott, sőt, cselekedni is képes vagy, na akkor JÖHET a Feng Shui. Ekkor meg lehet határozni, hogy otthonod mely része mire alkalmas, aktivizálhatjuk az energiákat, mindezt úgy, hogy nem kell telezsúfolnunk kínai kütyükkel!

Ezen honlap Szakértői fórumán lehet kérdezni és véleményt mondani erről a cikkről...


írta: Szatmári Nóra
Feng Shui Mester
diplomaszerzés helye: Malajzia, Kuala Lumpur-i Egyetem
év: 2000
Mester: Lillian too

2006-10-20

Forrás: Ezoterikus.hu