Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

A margarin épp annyira veszélyes, mint a zsír

Közzétéve: 2006. 09. 23. Forrás: www.estihirlap.hu
Értékelés
Ez a cikk 4138 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság (FDA) összehasonlító tanulmányt készíttetett a zsír és a margarin élettani hatásairól. Az eredmény nem egyezett az évtizedek óta létező mítosszal.
A táplálkozástudományi szakértők régóta propagálják már a növényi zsírokat, mely szerintük sokkal egészségesebb, mint az állati eredetűek, főleg a koleszterinszint szempontjából. Ám az FDA eredményei ennek ellentmondani látszanak. A szerint ugyanis a részben hidrogenizált (hidrogénnel vegyített) zsírsavak károsabbak fogyasztóik számára, mint a telítettek. Készítési eljárásuk során ugyanis megnövekszik bennük a rossz LDL-koleszterin, a jó minőségű viszont csökken, így megnövekszik a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, mely az Egyesült Államokban 30 ezer ember halálát okozza évente. Az FDA megállapításai szerint az amerikai felnőttek napi 5,8 gramm káros, úgynevezett transz-zsírt fogyasztanak, főleg sütemények, margarinfélék és édes kekszek bevitelével, mivel azt gondolják, hogy a növényi zsír nem árthat szervezetüknek
Forrás: www.estihirlap.hu

Bezárás