Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

3 megtörtént álom - 3 álomfejtés - A te párkapcsolatod megjelenik álmodban?

Közzétéve: 2007. 11. 12. Írta: Zágon Judit
Értékelés
Ez a cikk 4180 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A párunkhoz kapcsolódó érzéseink gyakran nem tudatosak. Ébren szívesen elhessentett röpke gondolataink gyakran fejtenek ki a vártnál mélyebb hatást, mely álmunkban akadálytalanul előtörhet.
Esetleg egy érzésünk oly erős, hogy még éjszaka is foglalkoztat.

Nézzünk meg három álmot!


Zsuzsi álma: hol velem van, hol nincs

„Mindehhez tudni kell azt a részletet, hogy a párom január óta külföldön dolgozik, és így kéthetente látjuk egymást. Én havonta egyszer kiutazom, ő pedig havonta egyszer utazik haza, az esküvőnk pedig egy hónap múlva lesz.

Álmomban egyedül voltam otthon, mert Andris az álmom szerint aznap repült vissza külföldi munkahelyére. Szerintem félálomban lehettem, de felriadhattam, és teljesen rémülten szinte a páromra támadtam, hogy kicsoda ő, és menjen innen. Ezután felkapcsoltam a villanyt, és kellett egy kis idő, mire igazából magamhoz tértem, felismertem a szobánkat és a páromat, aki persze nem utazott még el.

Nagyon megrémültem az egésztől, és csak emiatt szeretnék erre választ kapni.”

Kedves Zsuzsi!

Az álma nem ijesztő, amennyiben őszinte magához. Természetes és egészséges emberi (női) reakcióról van szó, melyet egy megváltozott helyzet idézett elő. A külföldön dolgozó párjával új módon élik a kapcsolatukat, nem lehet könnyű. Ügyesen szervezik ugyan, de óhatatlanul kisebb-nagyobb szorongások és azzal járó haragok kíséretében, amely elkerülhetetlen ebben a nehéz helyzetben. Ezekről nyíltan kellene beszélni: kimondani a félelmeket, hiányérzéseket, és akkor könnyebben átvészelik ezt az időszakot, kiállják a próbát, és nem áll elő az álombeli helyzet, hogy ráripakodjon a leendő férjére: „Ki vagy te, menj innen!”

Az egy hónap múlva esedékes esküvő előtt sok minden megfordul az ember fejében, hiszen egy életre készül elkötelezni magát, s ha nyíltan nem teszi is fel a kérdéseket, álmában szembenéz velük. Sajnos el kell fogadnunk, hogy minden kapcsolat együtt jár kétségekkel, megoldandó nehézségekkel, amelyek elől ha elmenekülünk, soha nem lesz részünk elmélyült és erős, tartós kapcsolatban.

Ne ijedjen meg a rossz érzéseitől, hanem nézzen szembe velük, beszéljen róluk. Nincs nagyszerűbb jelenség a párkapcsolatban, mint egy közösen megoldott konfliktus, egy őszintén feltárt érzés vagy annak együttérző meghallgatása.

Az álma konkrétan azt a lelke mélyén feltett kérdést mondatja ki magával hangosan, hogy „Akarom én ezt a férfit, aki hol itt van velem, hol nincs?”Éva álma: fészek, fiókákkal

„Ma reggelre elég rendesen megijesztett egy álmom. Volt férjem egyik volt szeretőjével voltam együtt valami nagy kertes családi házban, ami sem az enyém, sem az övé nem volt, valami közös ismerősé lehetett. Magas fák voltak a kertben, a szerető létrára mászott, és egy fehér színű (műanyagszerű) fészekből két kis tojást dobott le, melyek fehérek és világos barna foltosak voltak, hogy ne keljenek ki a fiókák. Egy fióka már volt a fészekben, azt leöntötte használt főzőolajjal, hogy pusztuljon el az is. A legnagyobb döbbenetemre nem tettem semmit a földről, csak néztem, és mondtam, hogy nem kellene ezt tennie, miért csinálja, de nem emlékszem, hogy válaszolt-e és mit. Vajon mit jelképez?”

Kedves Éva!


Az álom arra utal, hogy van még mit feldolgoznia a volt férjével kapcsolatban. Komoly sérelmei lehettek, amelyeken nehezen teszi túl magát. Igyekszik semlegesen szemlélni a történteket, szeretne igazságos lenni. („Sem az övé, sem az enyém.”) A jelek szerint a kapcsolatuknak a férfi hűtlensége miatt lett vége. Egy másik nő kívülről, felülről beleavatkozott ártatlannak (fehérnek) megélt életükbe, kidobta magukat a kicsi közös, nem egészen természetes (műanyag) fészkükből, lefőzte magát és alaposan le is forrázta, legalábbis a gyermeküket, és elvette a további fiókázás lehetőségét.

A fehér, de foltos tojások az ártatlanság, folttalanság, illetve tisztátalanság kérdését vetik fel, utalhatnak az Ön bűntudatára.

Mai fejjel nem érti, hogyan hagyhatta mindezt megtörténni, passzívan végigélni ahelyett, hogy beavatkozott volna, harcolt volna a fészkükért.

Mivel már több álmot is küldött a volt férjével kapcsolatban, azt tanácsolom, hogy próbálja megérteni a történteket, a törvényszerűségeket, s hogy mit üzen az a kudarc Önnek. Azt írja, hogy készül egy új kapcsolatra, ásson hát a réginek a mélyére, hogy megérthesse önmagát benne, s hogy ne kelljen ismételni.

Az álmának a legfontosabb üzenete az a döbbenet, mellyel rácsodálkozik hajdani tehetetlenségére. Ez tehát már tudatosodott Önben, ez jó kezdet.Eszter álma: a hajléktalan

„Álmomban találkoztam egy hajléktalan fiúval. Velem egyidős lehetett, de alacsonyabb volt és gyönyörű volt, szép arcú, hosszú fekete hajú. Végtelenül kedves, jóindulatú, segítőkész, mindig mosolygó, és nagyon naiv (talán kicsit butácska). Az egyetlen, ami kicsit fura volt, hogy nem szerette, nem értette (hogy mire jó), ha megérintik. Elhatároztam, hogy megmutatom neki, milyen jó, ha az emberek megérintik egymást. Először csak a kezét engedte megfogni, de az álom végén már megölelhettem. Meg is akartam fürdetni (kicsit büdös volt), és segíteni neki munkát találni. Õ nagyon hálás volt a segítségért (a lelkesedése kicsit már talán túlzás is), és nagyon örült a kiscicáknak, akiket neki adtam (ugyan elég nehéz volt őket kordában tartani). Az álom ott ért véget, hogy talált munkát, és elindultunk a Mechwart téri szökőkúthoz, hogy ott megfürödjön.”

Kedves Eszter!

Az álmod két szinten értelmezhető. Egyrészt a férjedhez való viszonyodat mutatja meg, másrészt ezzel összefüggésben személyiségednek két összetevője találkozik benne: az egyik a megélt, tudatos éned, a másik a maszkulin éned, a benned élő férfi vagy férfikép. A két szint közötti összefüggésen azt értem, hogy a valós férfit, a férjedet természetesen a benned élő férfikép alapján tudod szemlélni, vagyis azt látod meg benne, ami belülről már ismerős.

Tehát: a mindenkori férfiról alkotott képed a következő: alacsonyabb (sorban van) nálad, gyönyörű, szép, kedves, jóindulatú, segítőkész, mosolygó, butácska, életképtelenke, kicsit büdös (talán a lába?), és egy kicsit furcsa: nem érti az érintést.

De Te megtanítod neki! Ez egyrészt azt jelenti, hogy a benned élő érintésre értetlenül reagáló maszkulinitást most felülírja a női gyöngédséged, más szóval az anyaságod, a cicamama, aki a kölykök iránti fogékonyságán keresztül tudja megtanulni az érintés nyelvét. Másrészt közelebb kerülsz nemcsak saját magadhoz, hanem a szeretett férfihoz is, akivel a kölykökön keresztül tudsz gyöngéd testi kapcsolatba kerülni.

Zágon Judit


Judit további írásait a Natúrsziget portálon olvashatod!