Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mi az az 5 dolog, amit a Mikulás és a Jézuska sem hoz a gyerekeknek?

Közzétéve: 2019. 12. 16. Írta: Rádó Zsófia Forrás: emkblog.hu
Értékelés
Ez a cikk 110 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itt az ideje szembenézni a ténnyel, hogy mindjárt itt a Mikulás, aki megtömi a kiscsizmákat ajándékkal, - de van, amit NEM fog hozni egyik gyereknek sem. Ezek azok, amikről a szülőnek kell gondoskodnia. Mik ezek?

Érzelmi intelligencia
 
Már régóta tudjuk, hogy milyen fontos az érzelmi intelligencia az életben való "beváláshoz". A teljes élet része az, hogy felismerjük és tudjuk kezelni, irányítani a saját érzelmeinket. A környezetünkhöz való kapcsolódást megkönnyítjük azzal, hogy felismerjük a társaink érzéseit, azokkal tudunk empatizálni. Segítsük a gyermekünket abban, hogy érzelmi intelligenciája, empatikus képessége fejlődjön! Mutassunk a hétköznapokban jó példát! (Aki többet szeretne az EQ-ról olvasni, az kezdheti mondjuk itt vagy itt.)
 
Figyelem
 
Rohanó világunkban egyre szórtabb a figyelme a szülőknek. Rengeteg dolgot kell egyszerre fejben tartani; menedzselni egy család életét egyáltalán nem könnyű dolog. Reggel mindenkinek legyen ruha, öltözés, mindenki érjen időben az oviba-suliba, de a szülő is a munkába, majd délután bevásárlás, gyerekeket összeszedni, különfoglalkozások, vacsora készítés, házi feladat, de közben rend rakás (egy kis mosás, teregetés), talán kutyasétáltatás… csak abba belefáradok, mire mindent összeszedek, hogy egy mai szülőnek mi minden feladata van egy nap során. Ezt a rohanást könnyen megsínyli a gyermekre fordított idő, mert a szorító feladattenger tudatában nagyon nehéz arra koncentrálni, hogy milyen vicces volt Lacika az oviban mikor ezt vagy azt csinálta… 
 
És mégis, annak a pici embernek ezek a fontos dolgok a napjában, amire szeretne a szeretett emberrel megosztani. Próbáljunk lassítani, hogy meg tudjuk látni ezt, és teljes odaadással, nyitott szívvel tudjuk meghallgatni. Ha ma nem figyelünk oda rá, akkor lehet, hogy holnap már nem hozzánk fog fordulni a mondanivalójával.
 
Még három van >>>
 

 

Forrás: emkblog.hu