Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

6 dolog, amit ne felejts el a karácsonnyal összefüggésben!

Közzétéve: 2019. 12. 15. Írta: Szantál
Értékelés
Ez a cikk 111 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajándék? Díszítés? Gyertyák és zene? Mind fontosak ahhoz, hogy biztosan sikeres legyen a karácsony. Tippjeink megkönnyíthetik a Te dolgodat is!

 

Ajándék

Én rendszerint listát készítek (nagy létszámú a család és a barátok serege), amin szerepelnek a nevek mellett a tervezett ajándékok. Ami már megvan, kihúzom. Így nem fordul elő, hogy az utolsó pillanatokban derüljön ki, hogy a nagymamának még nem vettünk semmit!

Az ajándékoknál nem bírom ki, hogy ne írjam le: elméletben biztosan mindannyian tudjuk, de azért mégis tegyünk említést arról, hogy

1. nem magunknak vásárolunk. Lehet, hogy én imádom keleti hangulatú füstölőket, de a sógornőm akit meglepek vele, fulladásos rohamot kap tőle. Így bár ha az én ízlésem szerint a legjobbat akartam neki adni, mégis jobban teszem, ha inkább ráhangolódva azzal lepem meg, amit ő szeret.

2. Bármily közhelyesnek számít is, nem az ajándék értéke a lényeg. Sokkal többet ér, ha figyelmes dolgot ajándékozol. Egy barátom kicsi kora óta szeretett volna távirányítós kisautót, sosem volt neki. Amikor felnőtt fejjel megkapta, úgy örült neki, mint egy kicsi gyermek!

Díszítés

A meghitt hangulatot nagyban fokozhatjuk a lakás alkalomhoz illő díszítésével. Nem szükséges feltétlenül nagy dolgokra gondolni, egy-egy ízlésesen elhelyezett apró karácsonyi dísz, egy gyertya almába helyezve, vagy mécses üvegpohárban, karácsonyi mintás szalagból masni az ajtón vagy szegfűszeggel teletűzdelt narancs is kellemes látvány lehet.


Együtt könnyebb!

A készülődés nem csupán a háziasszony feladata. Nemcsak könnyebb, hanem - az esetleges kezdeti morgolódáson túllépve - vidámabb is, ha a család megosztja a feladatokat. A gyerekek is sok mindent meg tudnak tenni a konyhai műveleteken túl (kisebbek krémkeverésétől kezdve a nagyobbak tálalási technikájáig) a lakás díszítésébe is bevonhatók stb. A férfiember is sokkal többre képes a fenyőfa befaragásánál. Ahol kicsi gyerek van a családban, ott az ünnepi készülődés alatt nagy segítség, ha a papák, mamák, barátok segítenek a "bébiszitterkedésben".

Gyertyák

A gyertyaláng a sötétség múlását, a fény újjászületését jelképezi. Ilyenkor azonban fokozottan érvényes, hogy csak jó minőségű gyertyákat érdemes vásárolni, és azokra is alaposan ügyelni. Az adventi koszorún ülő gyertyákról lecsöpögő forró viasz, a libbenő függöny veszélyeket hordozhat ilyenkor. A sürgés-forgásban nehezebben tudunk ezekre ügyelni. Néhány praktikus tanács a gyertyákkal kapcsolatban:

1. Ha hűtőszekrényben lefagyasztjuk a gyertyát, kevésbé hajlamos megfolyni. Hasonló hatást érhetünk el néhány órás sós vízben áztatással is.

2. Textilből vasalással oldhatjuk ki a viaszt úgy, hogy nedvszívó papír közé tesszük, ami magába oldja azt. Fotelről és egyéb bútordarabról "jegeléssel" pattintható le a viaszcsepp.

3. Az égési sérüléseket a legkönnyebben úgy kerülhetjük el, ha meg sem fordul a fejünkben. :) Azonban ha mégis megtörténik a baleset, akkor kisebb sérülésnél bő hideg vizet folyassunk a sérült testrészre.

Karácsonyfa

A karácsonyfa az ünnep központi szereplője. A hagyomány szerint Luther Márton állított először fenyőfát gyermekei örömére 1536-ban. Elődeink gyertyával, dióval, piros almával díszítették a karácsonyfát. Mára mind a fát, mind a díszeket illetően hatalmas a választék.

Próbáljuk meg tiszteletben tartani ezt a nemes fát! Fenyők sokaságát vágják ilyenkor ki, hogy otthonunkban illatával, színével és hangulatteremtő erejével hozzájáruljon ünnepünkhöz. Vásárolhatunk gyökeres fenyőt is, amit később elültethetünk kertünkben, vagy ha már van (évente nem ültetünk egyet-egyet, mert a végén még fenyőerdőt találunk a kertünk helyén), barátainknak, ismerőseinknek ajándékozhatjuk, vagy visszaültethetjük a természetbe. Egyre több helyen lehet visszaváltási lehetőséggel is találkozni, ez is egy okos megoldás. Sokan használnak műfenyőt is, aminek számos előnye van, az én számomra azonban ez nem adja meg a karácsony fényét.

Zene

Ez is az ünnep egy fontos kelléke. Lehetőleg olyan zenét válassz, amitől kamaszgyermeked szemei sem akadnak fenn, de a nagymama sem menekül ki a szobából. A választék ezt illetően is szinte határtalan. Azért javaslom, hogy még Szenteste előtt ellenőrizd, minden rendben lesz-e a hanghordozóval, ne a fa alatt az aktuális pillanatban derüljön ki, hogy a CD nem szólal meg, vagy a kazetta szalagja elszakadt.