Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

14 karácsonyi szimbólum, ami nem hiányozhat!

Közzétéve: 2018. 12. 08. Írta: Kustra Erika Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 168 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben gyermeki örömmel díszítjük fel karácsonyfánkat gömbökkel, csillagokkal, mézeskalács díszekkel, és még sok egyébbel.

 
Ezen díszeket tudatosan szimbólumként használva új gondolatokkal gazdagíthatjuk karácsonyunkat.

Bár a díszítő elemek az idők során sokat változtak, a legfontosabbak ma is felkerülnek a fára, vagy helyet kapnak otthonunkban. Íme a leggyakoribb karácsonyfadíszek jelentése:

A karácsonyfa

A fenyőfa spirálisan futó ágai az életspirált mintázzák, üde zöld színe pedig az újjászületést jelképezi. A fenyő csúcsa pedig a magasabb tudatosság felé törekvést jelenti. Ha tehetjük, válasszunk gyökeres fát, harmonikusan futó ágazattal, erős csúcshajtással, amit karácsony után kiültethetünk a kertbe.

A csúcsdísz

 

Általában angyal, csillag vagy masni formájú. A felemelkedett, mindenek felett álló Jézust, a hírhozó betlehemi csillagot szimbolizálja.

Gömbök

Méretüket és anyagukat tekintve rendkívül sokfélék lehetnek, mindegyikük a paradicsomi életfa almájának jelképe. Az élet teljességét, a bolygókat is jelképezi.

Angyalok

A keresztény hitvilágban Jézus születésének hírét vitték a pásztoroknak. Az angyalok nemcsak a keresztény vallás fontos szereplői, más vallásokban is találkozunk velük. Általánosságban a védelmet, támogatást szimbolizálják, közvetítők az emberek és a felsőbb világ között.

Csillag

Mind a hatágú, mind az ötágú csillag gyakori dísze a karácsonyfáknak. A hatágú csillag, mely két egyenlő szárú háromszög együttese, az örök harmóniát, egységet szimbolizálja férfi-nő, anyag-lélek, levegő-föld, tűz és víz ellentétpárok között.

Az ötágú csillag az újjászületés, Jézus születésének, a helyes út megtalálásának jelképe.

Hold

Az anyaságot, termékenységet, nőiséget szimbolizálja, valamint a halál - újjászületés örök körforgására emlékeztet.

Csengő

Sok családnál a kis csengő hangja jelzi a karácsony kezdetét. Pogány közösségek megtisztító, démonűző szertartásainak fontos kelléke. A csengettyű hangja jó energiákat teremt a Feng Shui törvényei szerint.

Gyertya (égősor)

Jézus születését, a fény, világosság eljövetelét hirdeti. A test-szellem-lélek hármasát testesíti meg a viasz-kanóc-láng képében. Általánosságban a melegséget, szeretetet szimbolizálja.

Csillagszóró

A mulandó érzékeket, az élet mulandóságát jelenti.

Girlandok

Az élet fájára tekeredő kígyó, az eredendő bűn jelképe.

Angyalhaj

A jászol szalmájának szimbóluma. A titkokat, misztikumot, ezoterikus gondolkodást is jelenti

Dió, alma

A dió a jövőbe, a felnövekvő gyermekekbe vetett hitet, a türelmet jelenti. Az alma az eredendő bűnre utal, amellett a termékenység szimbóluma is.

Csokoládéfigurák, ajándékcsomagocskák

A gondtalan gyermeki létet, játékosságot szimbolizálja.

Arany és ezüst színek

A gazdagságot, csillogást, a férfi-női princípiumot, a Napot és a Holdat jelképezik.
Forrás: Ezoterikus.hu