Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

14 karácsonyi szimbólum, ami nem hiányozhat!

Közzétéve: 2018. 12. 08. Írta: Kustra Erika Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Minden évben gyermeki örömmel díszítjük fel karácsonyfánkat gömbökkel, csillagokkal, mézeskalács díszekkel, és még sok egyébbel.

 
Ezen díszeket tudatosan szimbólumként használva új gondolatokkal gazdagíthatjuk karácsonyunkat.

Bár a díszítő elemek az idők során sokat változtak, a legfontosabbak ma is felkerülnek a fára, vagy helyet kapnak otthonunkban. Íme a leggyakoribb karácsonyfadíszek jelentése:

A karácsonyfa

A fenyőfa spirálisan futó ágai az életspirált mintázzák, üde zöld színe pedig az újjászületést jelképezi. A fenyő csúcsa pedig a magasabb tudatosság felé törekvést jelenti. Ha tehetjük, válasszunk gyökeres fát, harmonikusan futó ágazattal, erős csúcshajtással, amit karácsony után kiültethetünk a kertbe.

A csúcsdísz

 

Általában angyal, csillag vagy masni formájú. A felemelkedett, mindenek felett álló Jézust, a hírhozó betlehemi csillagot szimbolizálja.

Gömbök

Méretüket és anyagukat tekintve rendkívül sokfélék lehetnek, mindegyikük a paradicsomi életfa almájának jelképe. Az élet teljességét, a bolygókat is jelképezi.

Angyalok

A keresztény hitvilágban Jézus születésének hírét vitték a pásztoroknak. Az angyalok nemcsak a keresztény vallás fontos szereplői, más vallásokban is találkozunk velük. Általánosságban a védelmet, támogatást szimbolizálják, közvetítők az emberek és a felsőbb világ között.

Csillag

Mind a hatágú, mind az ötágú csillag gyakori dísze a karácsonyfáknak. A hatágú csillag, mely két egyenlő szárú háromszög együttese, az örök harmóniát, egységet szimbolizálja férfi-nő, anyag-lélek, levegő-föld, tűz és víz ellentétpárok között.

Az ötágú csillag az újjászületés, Jézus születésének, a helyes út megtalálásának jelképe.

Hold

Az anyaságot, termékenységet, nőiséget szimbolizálja, valamint a halál - újjászületés örök körforgására emlékeztet.

Csengő

Sok családnál a kis csengő hangja jelzi a karácsony kezdetét. Pogány közösségek megtisztító, démonűző szertartásainak fontos kelléke. A csengettyű hangja jó energiákat teremt a Feng Shui törvényei szerint.

Gyertya (égősor)

Jézus születését, a fény, világosság eljövetelét hirdeti. A test-szellem-lélek hármasát testesíti meg a viasz-kanóc-láng képében. Általánosságban a melegséget, szeretetet szimbolizálja.

Csillagszóró

A mulandó érzékeket, az élet mulandóságát jelenti.

Girlandok

Az élet fájára tekeredő kígyó, az eredendő bűn jelképe.

Angyalhaj

A jászol szalmájának szimbóluma. A titkokat, misztikumot, ezoterikus gondolkodást is jelenti

Dió, alma

A dió a jövőbe, a felnövekvő gyermekekbe vetett hitet, a türelmet jelenti. Az alma az eredendő bűnre utal, amellett a termékenység szimbóluma is.

Csokoládéfigurák, ajándékcsomagocskák

A gondtalan gyermeki létet, játékosságot szimbolizálja.

Arany és ezüst színek

A gazdagságot, csillogást, a férfi-női princípiumot, a Napot és a Holdat jelképezik.
Forrás: Ezoterikus.hu