Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Az ANSATA TAROT titkai - melyik a saját lapod?

Közzétéve: 2020. 10. 29. Írta: forrás: Forrás: B.A. Mertz / P. Struck: Asztrológia és Tarot
Értékelés
Ez a cikk 36 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha valaki asztrológiával és tarot-val egyaránt foglalkozik, azt a felfedezést, teheti, hogy az állatövi jegyek (12) és a bolygók száma (10) egybeesik a Nagy Arkánum kártyáinak számával (22).

 
Az asztrológia és a tarot közötti kapcsolattal ez utóbbi bizonyosan tartalmasabb lett. Az egybevetésükkel - és csak erről van szó - minden képszerűbbé válik. Ez különösen az asztrológusokra érvényes, akiknek a szavak megválasztása olykor nehézséget jelent, amikor talán nagyon is elővigyázatosan akarják kifejezni magukat.

A tarot-kártyák önmagukban véve az élet fejlődési vagy tudatossági fokozatainak rendjét jelentik. Ezért tartalmaz minden kártya egy szimbólumot, amelyet botnak kell tekinteni, mintha az élet egy olyan stafétafutás lenne, ahol a stafétabotot az élet egyik fokáról a másikra kell továbbadni, ahogy az állatöv jegyeinek sorrendje vagy a horoszkópban egy folyamat elemei követik egymást. Ez persze az élet gyakorlatában csak teória. Mert mind az Aszcendenstől, mind a Napállástól függően ez már minden egyénnél különböző.

A bolygók állása is hangsúlyozza az állatövi jegyekben és az egyes házakban az élet fokozatainak és feladatainak a különös fontosságát. Ugyanígy van a tarot-nál. Ez az oka annak, hogy a tarot-kártyákat a kirakás előtt mindig meg kell keverni, hogy megfeleljen a kérdező mindenkori szituációjának. Ezt itt hangsúlyozni kell, mert egyébként a kártyáknak a 0-tól a XXII-ig való bemutatása illuzórikusnak tűnhetne. A gyakorlatban, az életben ilyen nincs. A mindenkori fejlődés, a mindenkori tudatossági fokozatok ugrásszerűen, lökésekben következnek be, és történelmileg, eseményileg, több generáción vagy több életen keresztül lenne követhető.

Mikor születtél? Ismerd meg a hozzád tartozó Tarot kártyát!

 

.

Az Asztrológia és Tarot című könyv a Hermit Kiadó gondozásában jelent meg!

Forrás: B.A. Mertz / P. Struck: Asztrológia és Tarot