Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Provence-i Csodaszer: 8 titok

Közzétéve: 2018. 10. 12. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 249 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A csodaszer maga a levendula. A levendula az idei év gyógyító növénye, nem is gondolnánk, hogy milyen sok jó tulajdonsággal rendelkezik. Sok? Rengeteg!

Nyugtató

A levendulatea igazi nyugalmat teremt lelkében és garantáltan elűzi a stresszt. 3-4 tk. szárított levendulát forrázzon le vízzel és hagyja 10 percig pihenni! Langyosan fogyasztandó némi mézzel.

Fejfájás

Különösen depresszió vagy túlfeszített állapot esetén nagyon jó hatású lehet némi levendulaolaj. A langyos cseppekkel masszírozzuk be a halántékot többször egy nap! Szintén hatásos, ha 1-2 cseppel átitatott hideg vizes kendővel borogatjuk a homlokunkat.

Menstruáció

A forró vízbe csepegtetett illóolaj enyhíti a hasi fájdalmakat. Ha fürdősóval keverjük, kb. 500 grammhoz 30- 40 csepp szükséges.

Alvási nehézség

Ha párnánk alá illatpárnát helyezünk, biztosan nyugodalmas álmaink lesznek majd. Tegyünk némi textilanyagba szárított virágot! Néhány hetente erősen nyomkodjuk meg, hogy az illat újra életre keljen. Egyszerű alternatíva: cseppentsünk 1 csepp tiszta illóolajat a párnára vagy egy zsebkendőre!

Napégés

Túl sokáig volt a napon? Egy levendulafürdő enyhíti a bőr sérülését. Keverjen egy csendes lehűtött ásványvízhez néhány csepp levendula olajat! Jól rázzuk össze, és többször szórjuk be a testet, törölközés nélkül hagyjuk megszáradni.

Akne

A provence-iak már korábban is ismerték fertőzéscsökkentő hatását, és ma is sok kozmetikum tartalmaz levendula kivonatot. Tiszta illóolajat cseppenthetünk egy zsebkendőre is, hogy azzal áttöröljük a problémás területeket. Szintén alkalmas kisebb sebek és vágások kezelésére is.

Rovarok

A szúnyogokat távol tarthatjuk egy levendula olajat tartalmazó vízben lévő illatgyertyával. Ha ez nem használna, akkor a következő aroma-mix biztosan: az olajat egy kb. 50 %- os alkohollal 1:10 arányban keverjük össze és egy szóróflakonnal permetezzük be testünket! Ha mégis megtaláltak a kis vérszívók? Egy csepp olaj azonnal csökkenti a viszketést.

Jó tudni

A legjobb minőségű levendula  Provence területén terem, júliustól augusztusig. A név maga a latin "lavare"= mosni szóból ered, már a rómaiak is használták fürdősóként. A levendula a leggyakrabban hamisított illóolajokhoz tartozik, ezért mindig ellenőrizzük az üvegen az eredeti minőségi jegyzést.
Forrás: Ezoterikus.hu