Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Miért utáljuk annyira az esőt?

Közzétéve: 2018. 10. 11. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 250 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A közvélekedés már hosszú ideje úgy tartja, hogy összefüggés van a hangulatunk és az időjárás között. Néhány ember ki nem állhatja az esőt, mások pedig csak akkor érzik jól magukat, amikor megérzik a nap meleg sugarait a vállukon.

 
Azonban tényleg az esőtől leszünk szomorúak és valóban a napfény derít jókedvre bennünket? Az Emotion szakfolyóiratban megjelent új tanulmány ezt a közvélekedést próbálta megvizsgálni közel 500 kamasz és édesanyáik részvételével. Az eredmények azt mutatták, hogy néhányunk esetében az időjárás valóban befolyásolja a kedélyállapotot.

A holland Utrechti Egyetem kutatói Dr. Tom Frijns vezetésével három csoportra osztották az alanyokat: „nyárimádókra”, „nyárgyűlölőkre” és „esőgyűlölőkre”. A nyárimádók a kamaszok 17 százalékát, a nyárgyűlölők a 27 százalékát, az esőgyűlölők pedig 9 százalékát tették ki. A fennmaradó csoport kedélyállapotát a vizsgálat szerint semmilyen időjárás nem befolyásolta.

A hangulat és az időjárás kapcsolata érdekes módon örökletesnek mutatkozott: a nyárimádó édesanyáknak a véletlennél nagyobb gyakorisággal volt olyan gyermekük, akik szintén a nyárimádó csoportba kerültek.

Frijns arról is beszámolt, hogy az ő kedélyállapotát is befolyásolja az időjárás, bár személy szerint egyik meghatározott kategóriába sem sorolható. „Jobban érzem magam a meleg, napsütéses napokon, mint az esőseken, de időnként ugyanígy tudok élvezni egy jó kis záport vagy vihart” – állítja a kutató.
Forrás: Ezoterikus.hu