Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A terhesség 8 jele! 8 megoldás a jelekre!

Közzétéve: 2007. 09. 25. Írta: Vida Ági
Értékelés
Álmosság, puffadás, aranyér, kávéundor, fejfájás, émelygés - kellemetlen terhességi tünetek, amelyekre azonban van magyarázat és megoldás is!
Álmosság

Az első harmadban a baba rohamos fejlődése, a testben bekövetkezett újszerű állapotok olyannyira leterhelik a szervezetet, hogy legszívesebben egész nap pihengetnél. Ez a jelenség akár már a 6. hét tájékán jelentkezhet. A legtöbbször szokatlan fáradékonyság lép fel, az ember lánya már este 8-kor a legszívesebben menne aludni. Ilyenkor ne próbáljunk ébren maradni, hanem irány az ágy! Ha tehetjük, és igényünk van rá, akkor akár napközben is nyugodtan dőljünk le egy órára.

Puffadás

Az első harmadban még nem nő a pocak számottevően, viszont kialakul egy kis puffadás, amitől hamar elkezd már kerekedni a poci. A megoldás: viseld türelmesen ezt az állapotot, hisz lesz még nagyobb is!

Kávéundor

Aki korábban kávézott, azzal előfordulhat, hogy az első harmad folyamán egyszercsak megutálja a kávét, még az illatától is rosszul van. A jelenség csak egy pár hétig tart, a második harmadra általában javul a helyzet. Ha a vérnyomásod alacsony, vagy az álmosság miatt szükségét érzed mégis egy kis kávézásnak, akkor érdemes instant kávékkal kísérletezni ebben az időszakban.

Cigiundor

Azok a kismamák, akik korábban dohányoztak, a terhesség kezdetén általában megutálják az egészet, sokan még azt sem bírják elviselni, ha a közelükben mások dohányoznak. Ha mégsem így történne, akkor itt a jó alkalom a leszokásra!
A cigiundor valószínűleg hormonális okokból alakul így, ugyanis sok, korábban rendszeresen dohányzó kismama beszámol arról, hogy a szoptatás alatt sem tudott rágyújtani, egyáltalán nem kívánta, mire pedig végetért a szoptatás, addigra már sikerült teljesen leszokni.

Lila „odalent”

A terhesség egyik jele, hogy vérbőség alakul ki a nemi szerv környékén, ezért lilás színt ölthet a terület. Ugyanez a vérbőség fokozott nemi étvágyat is okoz ;)

Aranyér

Az aranyér sajnos gyakori velejárója a várandósságnak  Az első harmadban a lelassult emésztés okozza, ezen csak tovább ront, hogy a baba elkezdi nyomni az alsó testtájakat, a vastabletták szedése pedig székrekedést okoz, ami tovább ront a dolgokon. Az ülő munka meg csak még rátesz egy lapáttal. Két dolgot lehet tenni a tünetek javítására: a vérző (ettől nem kell megijedni), viszkető aranyeret Hemorid kenőccsel (vény nélkül gyógyszertárban kapható, terhesség, szoptatás alatt is használható) lehet kenegetni, a székrekedés ellen pedig érdemes abbahagyni a fehér pékáruk fogyasztását, helyettük rostos, teljes kiőrlésű kenyeret, sütit enni, müzlit készíteni, joghurtot inni. Szélsőséges esetben a szilvalekvár vagy 1-1 deci vörösbor is segíthet, a mesterséges hashajtókat ilyenkor kerülni kell.

Sajnos a szülés után sem mindig javul a helyzet, mert amikor a baba kibújik, éppen azt a területet nyomja meg, de a szülés utáni hónapokban általában javulni szokott a helyzet, ha nagyon nem múlik, akkor érdemes orvosnak is látnia.

Fejfájás

A fejfájás terhesség alatt lehet például nyomelemhiánytól (kalcium, magnézium, vas stb.). 1-1 pezsgőtabletta segíthet a problémán.

Émelygés

A szinte állandó napközbeni émelygésen segíthet a gyümölcsös rágó rágcsálása, valamint a gyömbért tartalmazó italok, ételek fogyasztása. Lehet kapni pl. gyömbéres kekszet a nagyobb hipermarketekben vagy bioboltokban. Sokszor az émelygés bizonyos ételek, szagok hatására lép fel. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha kerüljük ezeket az ételeket, próbálunk kevésbé fűszeres dolgokat fogyasztani. Nem gond, ha napokig pirítóson élünk, a babának ettől semmi baja nem lesz!

Ági további, - terhességgel kapcsolatos írásait, - idekattintva olvashatod!