Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Ezoterikus tippek az iskolakezdéshez - Fejben dől el!

Közzétéve: 2019. 08. 23. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 183 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mit tehetsz szülőként azért, hogy a gyermeked fejben is jól viselje a hirtelen érkező iskolai impulzusokat? A nyári szünet után így lesz gyermeked megint iskolakész!

 
A nappal-éjszaka ritmusát már a tanév elején meg kell határozni!

Természetes, hogy a gyerekek a nyári szünetben tovább maradnak ébren esténként, mint a tanév során. Nincs is ezzel semmi gond, végül is reggel ki tudják magukat aludni. Azonban, ahogy a szünidő a végéhez közeledik, érdemes szülőként még időben kapcsolni, és rászoktatni a korai lefekvésre a csemetét. Ez az átállás kb. 1 hetet igényel, utána már magától érzi majd, hogy mikor van itt az ideje az alvásnak. Egy általános iskolás gyereknél ez 9-10 óra alvást jelent a vekker megszólalásáig.
 


Íróasztal, iskolai felszerelés és fej rendbetétele az iskolakezdés előtt

Természetes az is, hogy sok minden felhalmozódott a vakáció alatt az íróasztalon, ami azonban a házi feladat készítésnél zavaró lehet és elvonja a figyelmet a tanulástól is. Vagyis: össze kell pakolni, talán egy alapos szelektálás sem árt! Épp úgy, ahogy az iskolai felszereléseket is át kell tekinteni. Meg kell nézni, hogy használhatóak-e a ceruzák, tollak, füzetek az iskolában, kell-e valamiből újat beszerezni, illetve át kell gondolni, hogy van-e valamilyen taneszköz-lista a tanév kezdetéhez. Ez az előkészület segít fejben is átállni a másik időszámításra, és megkönnyíti a tanévkezdést a hosszú szabadon eltöltött hetek után.

Tanulóprogram indítása

A múlt évben célul tűztétek ki a jobb jegyek beszerzését a suliban? Akkor már a tanév kezdetén érdemes megbeszélni, hogy mit szeretnétek közösen elérni és ehhez milyen energia- és időbefektetés szükséges! A lényeg, hogy együttesen beszéljétek meg a tanulóprogramot!
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás