Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Létezik-e testen kívüli élmény?

Közzétéve: 2018. 08. 20. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 242 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Noha a testen kívüli élményeket (out-of-body experiences - OBE) általában a migrénhez, az epilepsziához és a pszichopatológiás esetekhez szokták kötni, időnként teljesen egészséges emberekkel is előfordulnak. Mi ez egyáltalán?

A jelenség oka eddig jórészt ismeretlen volt.

Az Elsevier's Cortex című lap júliusi számában megjelent tanulmány szerint ezeket a képzeteket az agy haléntéklemezében található idegek instabilitása és az egyén saját testérzékelésének hibái okozzák.

Dr. Jason Braithwaite, a Birminghami Egyetem Viselkedéstudományi Tanszékének oktatója azt kutatta, mi okozza ezeket az élményeket az egyébként egészséges lakosság körében. Amellett, hogy megpróbálta megállapítani, mi játszódik le a hallucinációk során, a „testen belüli” tapasztalatok működésébe is mélyebb betekintést kívánt nyerni.
 


Dr. Braithwaite OBÉ-t átélt, és azt soha meg nem tapasztalt embereket vont be a vizsgálatába. Úgy találta, hogy a testen kívüli élményekre fogékonyak ezt nem egy egyszerű megtapasztalásként fogják fel: azok, akikről tudták, hogy esetükben gyakran lépnek fel furcsaságok a halántéklemezükben az idegi árammal kapcsolatban, minden, a testhez tartozó információt eltorzítva dolgoztak fel. Ezek az alanyok egy számítógép képernyőjén látott emberi alakot is nehezebben tudtak megjegyezni. Az eredmények azt mutatják, hogy az egészséges emberek hallucinációit vagy idegrendszeri eltérések vagy az agy testért felelős részének elégtelen folyamatai okozzák.
Forrás: Ezoterikus.hu