Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Hogyan hat a testre és a lélekre a szerelmi konfliktus?

Közzétéve: 2018. 08. 12. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 286 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Personal Relationships című folyóiratban megjelent egy tanulmány, mely felfedte a mindennapos párkapcsolati konfliktusok testi és lelki egészségre gyakorolt hatásait. Jó, ha tudod...

 
Eddig a kutatások a szerelmi konfliktusok azonnali hatásaira koncentráltak, különösen azok, melyeket kontrollált laboratóriumi körülmények közt végeztek. A hosszabb távú következményeket taglaló egyik első kutatást Angela Hicks professzor végezte, megvizsgálva a pszichés és érzelmi változásokat, melyek a veszekedés utáni napon figyelhetők meg, különösen, ami az eltérő érzelmi kötődést illeti.

"Érdekel bennünket a romantikus kapcsolatok és a hosszú távú testi-lelki jólét kapcsolata. Az eredményeink nagyon plasztikusan szemléltetik, hogy a napi szintű személyes kapcsolat miként érinti a kedélyállapotot és a pszichét.” – mondta Hicks professzor, akinek tanulmányában 39-en vettek részt. Felmérték a naplójuk alapján a konfliktusok és az alvászavar, másnapi rosszkedv és ébredési kortizolválasz összefüggéseit. A teszt előtt felmérték az érzelmi kötődésük típusát, annak alapján, hogy mennyire szoronganak a kapcsolatban, illetve milyen mértékben kerülik az érzelmi kötődést.
 


Az eredményekből kiderült, hogy a résztvevők mindegyike rosszabbul aludt konfliktus után, de leginkább azok álmát zavarta meg, akik a legjobban szorongtak a kapcsolatukban. Azok aludtak legjobban, akik erősen kerülték az érzelmi függést. Az összezördülés a másnapi hangulatra is rányomta bélyegét, főként azoknak, akik könnyedén átadták érzelmeiket a kapcsolatban. Akik kevésbé nyíltak meg partnerük felé, azoknak nem lett sokkal rosszabb a kedve.

Nem találtak általános összefüggést a vita és a másnap reggeli ébredési kortizolreakció között (a szervezet felkészülése az aznapi stresszre). Csak azoknál a nőknél fedeztek fel egy bizonyos összefüggést, akik kicsit szorongtak a kapcsolatban. Az ő kortizolszintjük jelentősen visszaesett a veszekedés utáni reggelen.

Az eredmények mélyebb betekintést nyújtanak a párkapcsolat egészségi állapotra gyakorolt hatásaiba. „Azt már tudjuk korábbi kutatásokból, hogy a stabil, boldog kapcsolatban élő emberek általános egészségi állapota jobb, mint azoknak, akik örökké marják egymást. A jelenlegi kutatásból azt is leszűrtük, hogy a bizonytalan kapcsolatban élők sokkal inkább kiteszik magukat a konfliktusokból eredő egészségkárosodás kockázatának, mint mások.” – mondta Hicks professzor.
Forrás: Ezoterikus.hu