Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Örök gyerek férfiak - okok és megoldások(?)

Közzétéve: 2018. 08. 11. Írta: A.P. gondolatai Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 72 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vajon miért gondoljuk mi nők a férfiakról azt, hogy nem képesek felnőni és felelősséget vállalni? Így van, vagy ez is csak a III. évezred egyik félreértett helyzete?

Hát persze hogy nem a nőkről van szó! A modern férfiak igazi tinik - ha lehet, egészen a nyugdíjig. A felelősséget még csak betűzni sem nagyon tudják, viszont képesek hetekig müzlin élni.
Férfiak, akik nem akarnak felnőni, a modernkori társadalmi fenoménok egyike.
   
Az okok

- A fiataloknak már nem érdemes felnőniük. Ami a felnőttkorban csábító lehet, azt már megtehetik most is.

- A Pán Péter-szindróma miatt, melynek alapja egy zavaros kapcsolat a fiú és az apa között. Az érintettek az apa felől bizonytalanságot és elutasítást éreznek, ezért a nem létező önértékelésüket mindenféle cool macsóvonással helyettesítik.

- A nők emancipációjának kérdését illetően a férfiak szerepe meglehetősen feltáratlan marad. Eddigi szerepük ugyanis a családfenntartás volt, amit mára azonban szinte teljesen elveszítettek. Vagyis most rajtuk van a sor, hogy megtalálják érdeklődési körüket.

- A pozitív férfias tulajdonságok, mint a bátorság, a hithűség, a félelemnélküliség is át lettek gondolva az utóbbi időben. A bátorságot például sokszor agresszivitással párosítják manapság, a valamiben való erős hitet pedig egoizmusnak és érdektelenségnek tartják.
 


A megoldás lehetne...

- Néhány dolgot érdemes lenne újrafogalmazni. Végre végig kellene gondolni, hogy mi az érett férfiasság ötletének a végkifejlete, mely leginkább a kívánt és a nem kívánt terhességet és persze a nemek közötti egyenjogúságot érinti.

- Milyen értékek szerint kellene a férfiaknak orientálódniuk? Bátorság, határok, dolgok véghezvitele! A passzivitásból aktivitásra kapcsolás? Nem minden a nők erősítéséről szól! Aki férfi akar lenni, az nem akar mindenáron a modernkori nők elvárásainak megfelelni, - főleg, hogy maguk a nők sem tudják pontosan, hogy mik is azok!
Forrás: Ezoterikus.hu