Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Hogyan óvhatóak meg a távkapcsolatok?

Közzétéve: 2020. 08. 06. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 48 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A globalizáció elérte a romantikus kapcsolatokat is. A távolsági házasságok Amerikában 5 év alatt 23 %-kal növekedtek. Te is távkapcsolatban élsz?

 

Szerelem az interneten

Távolsági kapcsolatok, az irodai udvarlás, munkahelyi házasságok, és a házasságok on-line fenntartása az információ korának újdonságai párkapcsolatainkban.

A nagyapád összeházasodott a lánnyal a szomszédból, és az anyád a főiskolai kedvesével kötötte össze az életét. Te pedig szerelembe esel egy sosem látott vadidegennel, akit a neten találtál, vagy netezés közben a szomszéd boxban ült melletted a kávéházban.

A modern szerelmi pillantás mit kedvel?

A hagyományos házasságok még mindig léteznek. Az utolsó fél évszázadban azonban láthattunk sok változást: a világ másik végén élők összeköltözését, a homoszexuális és leszbikus párok lehetőségei virágzásnak indultak, és a minden korszakban jelen lévő, ma már furcsának sem nevezhető viszonyok, amikor fiatalabb férfi idősebb nővel jön össze, és az idősebb férfi fiatal nőt keres maga mellé.

A 21. századi változások betörtek a szerelmi életünkbe is. Ma már nem bélyegzik meg azokat a fiatal párokat, akik munkahelyükön kezdenek kapcsolatba. Egyre nagyobb számban élnek közöttünk olyan emberek, akik ingázó-házasságban élnek, kapcsolatukat telefon, webkamerákon és chat-szobákban tartják életben.

Távolsági házasságok az "új irányzat"

A globalizáció elérte a romantikus kapcsolatokat is. A távolsági házasságok Amerikában 5 év alatt 23 %-kal növekedtek, felmérések szerint 3,6 millió ember, közel fél Magyarország élt a tengerentúlon ilyen közösségben. Látogatásaikat hetente hétvégékre időzítik, de nem ritka a havi egyszeri találkozás.

Előnye ennek a kapcsolatnak, hogy a külföldön vagy otthonuktól távoli leányvállalatnál kinevezést kapó fél ugyanúgy építheti karrierjét, mint az otthon maradó fél. Hasonló ez a Magyarországon is általánossá vált munkarendszernek, amikor a pénteken hazaérkező családfőt vasárnap este összekészíti a neje ez már egy továbbfejlesztett változata.

Ennek a jelenségnek az lehet a valószínű oka, hogy a kiépült hálózatok segítségével ma már a világ bármely pontjára könnyedén eljuthatunk, a kapcsolattartás az internet és a VOIP telefonok megjelenésével leegyszerűsödött. A társadalom lassan elfogadja alternatívaként ezeket a házasságokat.
 


Vannak viszont hátrányai, buktatói ezeknek a párkapcsolatoknak is. A kölcsönös bizalom kiépítése hosszabb időt vesz igénybe, hajlamosabbak többet nyugtalankodni a benne élők a kedvesük hűsége miatt. A gyermekek érkezése tovább bonyolítja a helyzetet, az egyik félre, természetesen a nőre fog több feladat hárulni, egyszerre kell megoldania apai és anyai szerepek problémáit, feladatait. Ez kemény próbatételnek teheti ki a nőt, amit a házassága fog megsínyleni.

A munkahelyi romantikának az ad ilyen fokú létjogosultságot, hogy a munkaidő megnövekedésével a dolgozóknak sem ereje, sem ideje nincs szórakozni menni, kapcsolatokat építeni, egyetlen ismerkedési hely a munkahelye marad.

A hivatali romantikázás professzionalizmust követel, nem megfelelő odafigyeléssel könnyen a kivételezés vádjával illetik a benne résztvevőket, komoly kárt tehet a karrier folyamatában. Legrosszabb válfaja, amikor a főnök és beosztott esik szerelembe egymással. Ilyen esetekben valamelyik, általában a beosztott fél előbb-utóbb továbblép másik munkahelyre. Ennél már csak az lehet rosszabb, amikor véget ér a románc közöttük.

Tagadhatatlan viszont, hogy a hasonló gondolkodású emberek azonos helyeken dolgoznak, ahhoz éppen elég időt töltenek együtt, hogy jól megismerjék egymás jó és rossz tulajdonságait.

Indiában mindez odáig fejlődött, hogy az elrendezett házasságokat kivitték a kibertérbe. A fiatalok belépnek a megadott házasságközvetítői internetes portálra. Egyik ilyen oldalt egy indiai apa indított el Massachusettsben eladósorba került lányai számára.

Hogyan óvhatod meg távkapcsolatodat?

1. Rendszeres kapcsolattartással, melyhez minden technikai eszközt igénybe vesztek.
2. Együttlétetek alatt közös programokat szerveztek, mindig beosztva egymás között, hogy ki javasolja azt.
3. Megtervezitek a karriereteket, melyet folyamatosan felülvizsgáltok.
4. Kitűztök magatok elé egy időpontot, amikor letelepedtek valahol. Az idő rohan, előbb vagy utóbb, de felmerül majd a vágy bennetek, hogy saját gyermekeitek szülessenek.
5. Tervezzétek meg a gyermekek születését, készüljetek rá.
6. Legyenek közös hobbijaitok, közös baráti társaság, akikkel rendszeresen találkoztok.
7. Ismerjétek meg egymás munkáját, munkatársait, ha valamelyik cég bulit szervez, együtt jelenjetek meg rajta.
8. Ha ölelésre vágytok, de nincs mellettetek szerelmetek, vegyétek igénybe modern korunk vívmányait, meglehet a telefon-szexet hamarosan egy valóságos követi majd, úgy belelendültök. Erre a célra tartsatok meg pár nap szabadságot.
9. Amikor már nagyon égető a párotok hiánya, gondolkozzatok el az összeköltözés lehetőségén. Lehet, hogy a további távviszony már a kapcsolat rovására menne.
10. Előfordulhat, hogy a hűség megtartása nehézségekbe ütközik. Ha kiderülne egy-egy félrelépés, beszéljétek meg, de ne hánytorgassátok fel egymásnak a későbbiekben. Tisztázzátok és csomagoljon valamelyikőtök vagy maradjatok együtt, de többé ne legyen téma. Ez a normál házasságokra is alapigazság.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás