Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mit árul el az íróasztalod rólad?

Közzétéve: 2018. 08. 08. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 493 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rajongsz a virágokért, vagy a bekeretezett fotókért? Szigorúan hivatalos a munkahelyi környezeted, vagy telis tele van személyes tárgyakkal? Rend uralkodik az asztalon, vagy rendezett káosz?

Az officebroker.com és néhány elismert pszichológus összefogása egy olyan kutatást eredményezett, melynek célja, hogy feltárja a titkokat az íróasztalunk segítségével személyiségünkről: vajon a rendetlenség tényleg a kreatív emberek sajátja, vagy inkább csak egyfajta ragaszkodás minden múltbeli élményünkhöz?

Bár sok cégnél asztali etikett dukál, szinte aligha találunk két asztalt, mely hasonlóan lenne elrendezve. És valóban. A pszichológusok szerint az, hogy hol és mi áll az asztalunkon fényt deríthet arra, hogy mik az indítékaink és legfontosabb mozgatórugóink az életben. Egy munkaadó számára fontos információkat rejt az asztal, - lássuk hát az alapvető jellemvonásokat!

- Az, akinek az asztalán és az irodájában láthatóak a diplomái, versenyeredményei, esetleg serlegei, egyértelműen egy olyan személyiség, aki mindig új sikerekre, célokra törekszik az életben, és szereti megmutatni a világnak, mit ért el, mire büszke, s azt, hogy kezeljék őt és eredményeit a helyén.

- A magánjellegű fotók arra utalnak, hogy az illetőt gyakran inkább a kapcsolatai mozgatják a privát- és a hivatalos életében is, mint a racionalitás.

- Akinek a képernyővédője valamilyen egzotikus kép, egy tengerparti strand például, inkább hedonista jellem, akinek a szórakozás ad motivációt. Õk azok, akik minden alkalmat megragadnak egy jó munkaebédre például.

- A stílusosan be/elrendezett asztal és környezete motiválóan hat az ott dolgozóra és a környezetére is, ugyanakkor a pszichológusok szerint ezen emberek többet időznek kulturális és társadalmi kérdésekkel.

- A személyes tárgyak teljes hiánya zárt, akár depresszióra is hajlamos emberre utal, akik talán még a mappákból is egyfajta barikádot építenek maguk körül, hogy a lehető legjobb védelmi rendszert építsék fel. Õk garantáltan nem pletykafészkek, ugyanakkor nem ritka, hogy harapófogóval kell belőlük valamilyen információt kicsikarni.

- Akik az asztalukat a személyiségük tükörképeként használják, inkább nyitottnak mondhatóak és igazi csapatmunkások. Gyakori köztük a bőbeszédű ember.

- A rendezett asztal egy összeszedett ember sajátja, akinek fókuszpontja mindig egy dologra irányul és szeret mindent kézben tartani az életében. Nagyszerű munkaerő.

- A spontánul elrendezett, valamint a rendszeresen átrendezett (de nem mániákusan!) asztal olyan emberre utal, aki egyszerre képes többfelé koncentrálni, gyorsan reagál és vált minden szituációban, kreatív és rugalmas.

A munkaadók számára az asztalok analizálása segít, hogy a legjobbat hozzák ki a kollégákból azok saját személyiségéhez és beállítottságához alkalmazkodva.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás