Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogyan legyen tökéletes a kézfogásod?

Közzétéve: 2018. 08. 08. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 493 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokan idegesek lesznek, mikor az ősrégi szokással, a kézfogással szembesülnek, van azonban már segítség erre is! Brit kutatók alkották meg: íme az útmutató, miként legyen tökéletes a kézfogásod, lépésről – lépésre!

Az Északnyugat-Angliában található Manchesteri Egyetem kutatói úgy találták, hogy a legnagyobb problémát az izzadt tenyér, a lagymatag csukló, („döglött hal” kézfogás) a túl erős marokszorítás és a szemkontaktus hiánya jelenti, - bármilyen emberi kapcsolat indulásának elején.

Geoffrey Beattie, az egyetem pszichológiai tudományos tanszékének vezetője előrukkolt egy matematikai képlettel, mely 12 változó figyelembe vételével megmutatja, mi kell a bizalom és tisztelet érzésének közvetítéséhez a kézfogó partner iránt.

Ezek a kulcsfontosságú összetevők magukba foglalják az életerőt, a szemkontaktust és a kéz hőmérsékletét is.
 
A kézfogás, mint a benyomáskeltés eszköze

„Az emberi kézfogás egyike a legkritikusabb benyomáskeltő eszközöknek, és a másik ember megítélésének legfontosabb információforrása.” – mondja G. Beattie. A kutató hozzáteszi: „Meg vagyok lepve, hogy mind a mai napig nem készült egy útmutató arról, hogyan kellene kezet fogniuk az embereknek, pedig ez a köszöntésnek egy tradicionális módja, és kulcsszerepet játszik az üzleti ügyek intézésében is évszázadok óta.”

Beattie útmutatójának lépései a tökéletes kézfogáshoz úgy hölgyek, mint urak számára:

    * Nyújtsd a jobb kezed
    * egész markoddal határozottan szorítsd meg a másik kezet, (de ne túl erősen)
    * tenyered legyen hűvös és száraz
    * az odanyújtott kezet kb. háromszor rázd meg, közepes élénkséggel, és az egész ne tartson tovább két-három másodpercnél!

A kézfogást a tudós szerint elengedhetetlenül végig kell kísérnie a szemkontaktusnak és egy jó, természetes mosolynak, megfelelő szóbeli megnyilatkozással.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás