Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Joao de Deus - sarlatán, vagy gyógyító?

Közzétéve: 2018. 07. 12. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 764 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majd 30 éven keresztül milliók látogattak el Közép-Brazília egyik aprócska, poros kis falujába, hogy találkozzanak Johnnal, akit valaki Jézus után a legerősebb spirituális gyógyítónak tart, mások egyszerűen csak sarlatánnak.

A remény és egészség nyomában - egy brazil falucska csodája

Elsőként egy 5 főből álló túrázó csapat figyelt fel "João de Deus", avagy Isten Jánosára, s ámulattal nézték az őt körülvevő reménykedők csődületét.

Az első utazó Matthew Ireland volt, akinek gyorsan növekvő agytumora már nem tűnt visszafordíthatónak. Mindenféle kemoterápiás kezelésen túl volt, s ekkora már két év telt el a tumor diagnosztizálását követően. Õ ellátogatott a gyógyítóhoz, s három alkalom után a tumor összezsugorodott.

Aztán jött Annabel Sclippa, aki egy 1988-as autókarambolnak a folyamodványaként képtelen volt járni, viszont 6 látogatás után azt mondta, hogy már határozottan érzi a lábait, képes megtartani az egyensúlyát is, ha feláll, - valami, ami a fizikoterapeuta szerint egészen rendkívüli egy ilyen baleset után.

Mary Hendrickson Seattle-ből krónikus fáradtságban szenvedett, és örökösen allergiákkal küzdött. A látogatás után sokkal energikusabban érezte magát. "Mintha valami megváltozott volna belül bennem. Valami változás történt." - hangoztatta.

David Amesnél 2003-ban Lou Gehrig betegséget (Amiotrófiás laterálszklerózis) diagnosztizáltak. Az idegrendszere lassan leépült, s majdnem meg is halt. Ezt a betegséget a páciensek csupán 10%-a éli túl, a 10 évnél tovább életben maradtak száma pedig végleg ritka, ő viszont még mindig él látogatásainak köszönhetően.

Lisa Melman Dél-Afrikából egy évvel ezelőtt fedezte fel, hogy mellrákja van. A gyógyítónál járt, után az orvosa megállapította, hogy a tumor sokkal kevésbé növekszik agresszívan, mint, ahogy előre várható volt, viszont az operációt végre kellett hajtani.

A bölcsek egyesülése

João nem orvos. 1942-ben született és azt mondja, annyira lázadó típus volt, hogy nem tudta befejezni az iskolát és egyetlen állást sem sikerült megtartania. Aztán 16 éves korában Salamon király foglalta el testét, és egy elképesztő gyógyulást eszközölt nála. Éveken keresztül João Brazíliát járva ajánlotta fel gyógyító képességeit. 27 évvel ezelőtt aztán letelepedett, s ekkortól ismeri mindenki úgy, mint Isten Jánosa. Ma 30 orvos is átjárhatja a testét, azok, akik gyógyítani képesek. Többek között Dom Inacio de Loyola, XV. századi spanyol főnemes, Dr. Oswaldo Cruz, aki segített legyőzni a sárga lázat és Dr. Augusto de Almeida, egy kínosan lelkiismeretes sebész. Az "egyesülés" mindenfajta figyelmeztetés nélkül történik. Mikor João épp egy operációt készít elő, a teste hirtelen megrázkódik és felveszi a belé költözött orvos személyiségét, sőt még a szemszíne is megváltozik.

Látható és láthatatlan operációk

Isten Jánosának látogatói általában 2 hétig maradnak Abadianiában, viszont nem maradhatnak addig, míg akarnak. Maradhatnak egy délutánra, vagy reggelre és el is mehetnek, ha akarnak. Van, aki busszal, vagy akár gyalog érkezik a falucskába.
Mindenki azt ajánlja, hogy senki se hagyja abba a felírt gyógyszereinek szedését, viszont Isten Jánosával való találkozásuk után megismerik a szigorú szabályokat is: 40 napon keresztül semmi szex, alkohol, disznóhús, vagy bors, - ezekről ugyanis úgy tartja a gyógyító, hogy mind gyengítik a test auráját és az energiáját.

A gyógyító beavatkozása nem mindig hoz gyors eredményt, néha hónapokig, évekig eltarthat és nem is mindenki gyógyul meg. Valaki túl beteg, mások viszont nem állnak készen a spiritualitásra.

Mikor egy beteg a színe elé kerül, ő azonnal felállítja a diagnózist, felírja a gyógynövény javaslatait, vagy akár meghatározza az operáció idejét.

Néhány operáció „láthatatlan”. A beléköltöző orvosok ugyanis olyan természetfeletti erőkkel bírnak, hogy akár a bőrön keresztül is képesek gyógyítani, - más látható operációk csak 18 és 52 év közötti betegeken hajthatóak végre, nem ülhetnek tolószékben, illetve kizárja azokat a kezelés alól, aki nemrégiben kemoterápiás-, vagy sugárkezelésen estek át.

Egy „látható” beavatkozás jó példája, mikor João szentelt vizet fröcskölt egy pólyába tekert acélra, melyet aztán erőszakosan forgatott a beteg orrcimpáján, - az egész mindössze 45 másodpercig tartott és a páciens vérző orral hagyta el a házat! Persze az ilyen operációkról videót is készítenek az asszisztensek, melyet meg is vásárolhatunk a helyi ajándékboltban.

Isten erejének kihívása

A törvény ellen vét, aki papírok nélkül gyógyít Brazíliában. A gyógyítót még be is börtönözték nemrégiben, ő viszont továbbra is "operál" és azt állítja, hogy nem ő, hanem a belé költözött orvosok gyógyítanak. Az operációkról azt állítja: "Nem én teszem azokat, hanem Isten és a lelkek." Azt mondja, hogy a videó felvételeket látva teljesen összezavarodik. Mikor orvosokat akartak hívni az operációi felülvizsgálatára, azt mondta: "Hozzatok ide tudósokat, orvosokat... Itt semmi csoda nem történik. Csak Isten ereje."

A sötét oldal

Sokan úgy vélik, hogy az orvoslás csak látszat, amivel Isten Jánosa meggazdagodott. Bár nem kér a gyógyításért pénzt, viszont mégis igen gazdagnak tűnik. Egy egész birtokot tud magáénak, több, mint 1000 hold földdel. Mikor valaki azt mondta neki, hogy a falu egy turistalátványosság volt, ahová az emberek azért jönnek, hogy gyógynövényeket és más dolgokat vásároljanak, úgy tűnt, mint, akit bánt a dolog. A szeme vörös és könnyes lett. Azt mondja, hogy a pénzét a szegényeknek adja és a saját étkezésére költi.

Igen, vannak pletykák arról, hogy Isten Jánosának van egy sokkal sötétebb oldala is, mint a szimpatikus felszín. Van, hogy elutasította egy nő hamvainak a megáldását és arról is szól a fáma, hogy kihasznált egy gyógyulni érkező nőt. Õ erre csak azt mondja: "Annyi féltékenység van a világban. Az emberek beszélnek ezt-azt." Arról, hogy csak becsapja az embereket azt válaszolta: "Megtévesztheted az embereket 1-2 esztendőig. De nem teheted őket bolonddá több mint 45 évig."

A lehetőség felé nyitás

A gyógyító konzultált már Dr. Mehmet Ozzal, Amerika legelismertebb sebészével. Mikor Ireland, a cikkünkben elsőként említett páciens tumorának gyógyulásáról kérdezték azt mondta, hogy valami valóban megfékezte ezt az egyébként nagyon agresszív betegséget, aki bár nem küldi Jánoshoz a pácienseit, mégis nagy érdeklődést mutatott a gyógyító terápiája iránt. Sőt, szerinte talán vannak más varázslatos események is a világon, melyekre a psziché nem talál magyarázatot. "Lehet, hogy valóban gyógyító, aki némi tehetségre lelt és ezáltal képes segíteni az embereknek… - vagy őrült, ki tudja..." - mondta Oz.

Nos, mindenki döntse el maga, hogy hisz-e a brazil gyógyító képességeiben, mi nem vonunk le semmilyen következtetést.
Forrás: Ezoterikus.hu