Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Az akupunktúra újabb csodája?

Közzétéve: 2017. 06. 26. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 331 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek terhelésre jelentkező légszomját enyhítheti az akupunktúra.

A COPD egy fokozatosan romló tüdőprobléma, ami légzési nehézségekkel jár. Általában a dohányzás és más mérgező anyagok belélegzése tehető felelőssé érte. „Az akupunktúra hatása sokrétű” – mondta el Dr. George Lewith, a hampshire-i Southampton Egyetem munkatársa, a kutatási anyaghoz készült kísérőcikk társszerzője. „Különösen figyelemreméltó ennél a betegségnél, mely igen ritkán reagál megfelelően a hagyományos terápiákra.”

 Az ősi, kínai gyógymód, az akupunktúra során vékony tűket szúrnak a test bizonyos pontjaiba, hogy javítsanak az egészségi állapoton és az életminőségen. A kutatók a hagyományos terápia kiegészítéseként vizsgálták az általa elérhető eredményeket. Ha ezt a kutatást meg lehetne ismételni, az eredményeit pedig validálnák, az akupunktúra „javíthatná a COPD-s betegek közérzetét” – jegyezte meg Lewith. „Az akupunktúra biztonságos, ezeknek a betegeknek ki kellene próbálniuk. További kutatások szükségesek, különösen az eljárás költséghatékonyságának vonatkozásában.” A kutatás anyaga az Archives of Internal Medicine című folyóiratban jelentek meg.
 


Jelenleg a COPD gyógyíthatatlan. A kezelések az állapotromlás lassítására irányulnak, továbbá a kórházi tartózkodást igénylő fellángolások csökkentésére. Becslések szerint 2020-ra a harmadik legfőbb halálok lesz világszerte. A kutatócsoport Masao Suzuki vezetésével a Kyotoi és Meiji Egyetemekről 68 COPD-s beteget osztottak véletlenszerűen két csoportra. A páciensek 12 héten át részesültek hagyományos terápiában, illetve az egyik csoport akupunktúrás kezelésekben, a másik csoport tagjai pedig álterápiában, melynek során a tűk igazából nem hatoltak be a bőr alá. Az eredményjavulást hat perces gyaloglási teszttel mérték fel. Akik a valódi tűszúrásokat kapták, azoknak jelentősen javult a légzésfunkciója, de a többiek ugyanúgy kifulladtak a feladattól, mint előtte. Az akupunktúrás csoport tagjai messzebbre is jutottak a megadott idő alatt.

"Az eredményeinkből világosan látszik, hogy az akupunktúra fontos, hatásos, gyógyszermentes lehetőség a COPD kezelésében, melyet a hagyományos terápia kiegészítéseként kell alkalmazni” – foglalta össze Suzuki. „Szeretnénk, ha a betegek és az orvosok is tudnának erről a lehetőségről, mely nem csak a fájdalmakon enyhít, hanem a COPD-hez hasonló belszervi betegségeken is.”

A kutatók elképzelései szerint az akupunktúra csökkenti a stresszt, javítja az erőnlétet és a mellkasi izmok mobilitását, így könnyebbé válik a légvétel. További kutatások szükségesek azonban, mert bár a tünetek csökkentek, az ok-okozati viszonyt nem tudták bizonyítani.
Forrás: Ezoterikus.hu