Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Melyik a világ legmérgezőbb élőlénye?

Közzétéve: 2017. 06. 20. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 98 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kolumbiában, Dél-Amerika Andokban lévő dzsungelének nyugati részén az élet néha igen sötét, forró és nyomasztó. A por vagy épp a köd szinte állandó fátylat von a terület fölé, az eső nagy cseppekben zuhog le a földre.

E nehéz atmoszférában ritkán töri meg a csendet egy-egy majom kiáltása, amelyik a következő pillanatban elvörösödik, megáll a szívverése, leesik a fáról, rázkódik, majd lassan leáll a légzése is.

A bőrén található apró kis mérgező élőlény maximum 4 cm-es, név szerint Phíllobates terribilis, mely a majom halálát okozta. Ezt a hihetetlen hatást egy szteroid alkaloid okozza, név szerint batrachotoxin, mely szinte alig van jelen a természetben. Ezt a különösen mérgező anyagot mindössze 3 békában találták meg Kolumbiában és két madár testében Pápua, Új-Guineában. Ez az eszméletlenül erős hatású méreg elegendő lenne 10-20 ember halálához is.

Mint a legtöbb béka, ez is a bőre alatt hordja a mérget, vagyis bármelyik állat kapná is be, azonnal belehalna, kivétel egyetlen kígyót (Liophis epinephelus). Ez a kígyó ellenáll a méregnek, de nem immunis rá.

Talán egyedül a békák immunisak erre a méregre, mely a véráramba kerülve azonnal kivégzi az élőlényt.

A békák alapvetően nem fogyasztják el egymást, de ez a béka teljesen más eset. Ugyanis más élőlények mérgét kebelezi be, mely azonban hasonló a sajátjáéhoz. Rejtélyük még feltáratlan, az is lehetséges, hogy a mérget más állatoktól szerzi és azt képes fenntartani a szervezete más élőlények megmérgezésére!

Lehet, hogy örökre talány marad.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás