Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Melyek a világ legszennyezettebb területei?

Közzétéve: 2018. 06. 18. Írta: Sáfrány Zsófia fordítása Forrás: WHO nyomán
Értékelés

Oroszország áll a világ legszennyezettebb helyeinek listájának az élén, míg a sorban Latin-Amerika és Afrika is szorosan felzárkózik mögötte.

 
Oroszország vezet a legmérgezőbb helyeket felvonultatók listáján!

Oroszország áll a világ legszennyezettebb helyeinek listájának az élén, míg a sorban Latin-Amerika és Afrika is szorosan felzárkózik mögötte.

Nehéz fémek, a föld felszíne alatt lévő kémiai anyagok, radioaktív vegyszerek mind veszélyesen kihatnak mintegy 10 millió ember egészségére az egész világon.

"Ezek az extrém mérgező területek legtöbbször ismeretlenek az emberek előtt még a saját országukban is." - mondja Richard Fuller, a New York-i székhelyű Blacksmith Intézet professzora. "Senki nem kutat a világháborúk, vagy a korábban alacsonyabb ellenőrzés alatt álló ipari területek által felhalmozódott káros anyagokat rejtő területek után. A Dominikai Köztársaságban százával betegednek meg az emberek, ezen anyagok feltárása és közzététele valahogy mégis elsiklott az évek során."

Tény, hogy a Dominikai Köztársaságban rengeteg gyerek szenved akkut fémallergiában, melyek leginkább egy autógyár elemfeldolgozása miatt veszélyes, például Haina területén is. A WHO (Világ Egészségügyi Szolgálat) megállapítása szerint a gyerekek vérében max. megengedett 9 mikrogrammos fémtartalom helyett itt minden gyerek átlagosan 71 mikrogrammal rendelkezik.
Ez a magas mennyiség agykárosodást, vagy akár mentális retardációt is okozhat. 

A szigorú környezetvédelmi előírások nem "csak" a környezetünket, de minket is védenek! Tegyünk együtt a szennyezettség ellen!
Forrás: WHO nyomán