Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A csodás Tai Chi - mire jó?

Közzétéve: 2018. 05. 18. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 249 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tai chi a körkörös mozdulatokat és az egyensúlyozást kombinálja a különböző légzési technikák és a belső tudatosság elsajátításával. Számos betegség kezelésére alkalmas...

 
Az ősi kínai gyakorlatsor segíthet a szívbetegségekben szenvedőknek, állítják a Harvard Egyetem kutatói.

A tai chi a körkörös mozdulatokat és az egyensúlyozást kombinálja a különböző légzési technikák és a belső tudatosság elsajátításával. Már korábban is megállapították, hogy számos betegség kezelésére jó, mint például a magas vérnyomás vagy az egyensúlyozási és izomónus-zavarok.

„A tai chi segítségével sokat tehetünk hangulatunk és életminőségünk javításáért, növeli az önbizalmunkat, és ez a szívbetegek esetében sincs másképp.” – magyarázta a kutatás vezetője, Dr. Gloria Yeth. „A betegek számára fontos a rendszeres testmozgás, és erre kiváló lehetőség a tai chi.” Ez a mérsékelt intenzitású mozgásforma erősíti az izmokat, segít a helyes légzéstechnika kialakításában, az ellazulásban és a stressz kezelésében.
 


A tanulmány az Archives of Internal Medicine című folyóirat április 25-i számában jelent meg.

A kutatók 100 szívproblémával küzdő beteget vontak be a vizsgálatba. Egy részükkel 12 héten keresztül végeztették a gyakorlatokat, másokat pedig oktattak a betegségükről. A szakemberek azt tapasztalták, hogy noha egy hatperces séta alkalmával mindkét csoport tagjai ugyanannyi oxigént használtak fel, a tai chit rendszeresen végzők életminősége a Minnesotai Élet- és Szívproblémák Kérdőíve alapján sokkal jobbnak bizonyult. Vidámabbak voltak, és több kalóriát is égettek, mint az oktatási programban részt vevők.

A krónikus szívproblémában szenvedők szíve nem tud megfelelő mennyiségű vért pumpálni a szervezetbe, ami légszomjhoz, köhögéshez, súlyos vértóduláshoz, bokaduzzanathoz és mozgási nehézségekhez vezet. Szakemberek egyetértenek abban, hogy a tünetek komoly hatással vannak a betegek hangulatára és életminőségére. „Noha a hagyományos tornagyakorlatoknak is van némi jótékony hatásuk, sok beteg képtelen ezeket végigcsinálni.” – mondta el Dr. Gregg Fonarow, a kaliforniai David Geffen Orvosi Egyetem munkatársa. Véleménye szerint a tai chi iránti növekvő érdeklődés annak tulajdonítható, hogy ez egy könnyű mozgásforma, amelyet élvezet végezni.

„A tanulmány bebizonyítja, hogy a megszokott orvosi kezelés részeként a gyakorlat sokat tesz a hangulat és az életminőség javításáért. Kiváló lehetőség a mérsékelt testmozgásra, és későbbi kutatások talán arra is rávilágítanak majd, hogy csökkenti a kórházban töltött időt, és növeli a betegek túlélési esélyeit is.”

A folyóiratban megjelent egy másik tanulmány is, amely szerint a HIV-pozitív betegek esetében 81 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakul ki szívprobléma, mint egészséges társaik között. A Pittsburghi Orvosi Egyetem kutatója, Adeel A. Butt által jegyzett kutatás szerint a jelenség oka a betegek nagymértékű alkoholfogyasztása, a táplálkozási elégtelenségek, a szívizomzat gyengülése, de lehetséges, hogy a HIV-kezelés mellékhatásaként jelentkezik a probléma.
Forrás: Ezoterikus.hu