Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Így formáld a kertedet, hogy szerencséd legyen!

Közzétéve: 2010. 05. 09. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 3714 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az asztrológusok szerint szoros összefüggés van a csillagjegyek és aközött, hogy a kertes házban élőknek, mennyire rendezett a kertjük és milyen növényekkel ültetik tele házuk táját.

 

A Kos

A kerítések, korlátok nélküli nagy terek híve, ahol szabadon mozoghat. Főként az erős illatú növényeket kedveli, ám a kert gondozása  nem tartozik kedvenc időtöltései közé. A maguk természetességében szereti tudni a körülötte lévő dolgokat, olykor azonban hirtelen elhatározásból, az újdonság ereje által vezérelve, hajlandó füvet nyírni.


A Bika

A zodiákus legjobb kertésze hírében áll, művészi szinten tervezi és valósítja meg a kertjét. Szakszerűen állítja össze a palánták egymásutánját, minden növényt kedvel, a veteménytől kezdve a dísznövényekig bezáróan. A Bika kertjére biztos, hogy nem igaz a mondás, hogy „A szomszéd kertje mindig zöldebb!” Ha nincs kertje, akkor is sok virággal veszi körül magát.


Az Ikrek

A természet minden lénye csodálattal tölti el, kíváncsisággal fordul feléjük, ám  még a növényeket sem szeretné „szabadságukban” korlátozni. Éppen ezért, ha van kertje, azt legfeljebb élő sövénnyel övezi, s benne kedvükre nőnek az élénk színű vadvirágok és a gyomnövények, s az a néhány fa, amelyet odateremtett a természet. Állandó vendégei a madarak, a sünök és a kóbor macskák.


A Rák

Kertjében buja a növényzet, és sok az árnyék. Kedvence a tulipán, az ibolya és a nefelejcs. Veteményesnek is kerít helyet, így mindig biztosan tudja, hogy amit megeszik, az jó helyről származik. Díszes csobogóval ékesített halastava lakói mellett, szívesen látja és eteti a kertjébe tévedő madarakat, macskákat is. Kertjéből nem hiányozhatnak a kerti törpék sem!

Az Oroszlán

Kedveli a vadvirágokat és a sárga vagy fehér rózsát. Fontos a számára egy kő oroszlánok által őrzött kerti sütőhely, valamint ülő- és fekvőhely igényes kialakítása is. Mindig az élet napos oldalán szeret tetszelegni, két fát legfeljebb csak azért ültet a kertjébe, hogy függőágyat függeszthessen közéjük.


A Szűz

A Japán kertek precíz kivitelezése lenyűgözi, s ha teheti valami hasonló rendet, elrendezést próbál megvalósítani háza körül. Jól látható helyre biztos, hogy kedvenc virágai közül, szegfűt, napraforgót és őszirózsát ültet. Veteményeskertjében kis táblácskákkal jelzi, mikor, hova és mit ültetett, mennyi vízre és napfényre van szüksége, mikor permetezett, s mikor szüretelhet.


A Mérleg

Bájos kertje kialakításánál inkább a szépséget részesíti előnyben, mintsem a praktikusságot. Éppen ezért előfordulhat, hogy olykor kipusztulnak egyes neveltjei, melyeket rögvest pótol egy éppen megtetsző egyeddel, hiszen a változatosság is gyönyörködteti. Kedvence a liliom és a jázmin, de kertjét szívesen díszíti művészi alkotásokkal, szobrokkal, tereptárgyakkal.


A Skorpió

A tágas, fákkal és díszcserjékkel rendezetlenül kitöltött angolkert szerelmese, melyet főleg fehér és a piros virágok tarkítanak. Egy kis tó mindenképp helyet kap valahol, melyben nem feltétlenül halak, mint inkább gőték, békák népes seregét gyűjti. Kovácsolt vas és kő kerti bútorok teszik lehetővé számára, hogy visszavonuljon a külvilág zaja elől.

A Nyilas

Kertjének nagy része pázsit borítja, de pünkösdi rózsa, levendula és ibolya is található benne. Látszólag semmilyen rendszer nincs kis rétjének elrendezésében, amilyen kedve van éppen, amelyik növényért aktuálisan lelkesedik, azt oda ülteti, ahol épp helyet talál számára. Kedveli a felfelé törekvő nyúlánk dárdás levelű növényeket, a nyír- vagy nyárfát.


A Bak

Lehetőleg kőkerítéssel veszi körül a kertjét, amelyben katonás rendben futónövények, tuja és fenyőfa is zöldell. Szinte biztos, hogy kertjének kiemelkedő pontját, legalább egy, több generációt megélt, terebélyes fa is ékesíti. Birtokán kizárólag a kijelölt ösvényeken lehet közlekedni, s nagy  eséllyel a „fűre lépni, szigorúan tilos!” tábla is jelzi, hogy háza táján szigorú rend uralkodik. 


A Vízöntő

Amennyiben képes a „letelepedés” mellett elköteleződni, legfőbb álma egy kavicsos, homokos zen-kert, fagyönggyel, léggyökeres növényekkel és hideg színű virágokkal. Kertje mindenképp kirí szomszédjaitól különcségével és egyediségével, kezdve azzal, hogy minden bizonnyal nem övezi kerítés. Szabad a ki- és bejárás, mégis olykor elszigetelve érzi magát.


A Halak

Kertje nincs különösebb gonddal megtervezve, ám annál nagyobb gondoskodással és szeretettel övezi a benne nyíló növényeket, s az éppen ott „táborozó” állatokat, vagy halastava lakóit. Kedveli a méheket, a pillangókat, kedvence a liliom, a mimóza, a fűzfa, és minden pasztellszínű vagy tengerkék virág.

Forrás: Freespirit.hu