Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

3 recept a talán-vírus kezelésére!

Közzétéve: 2020. 03. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 64 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sosem megállapodni semmiben, vagy elkötelezni magunkat valami iránt, hisz ki tudja, mikor jön valami sokkal jobb ajánlat: a talán-vírus szabadabbá, spontánabbá és elkötelezetlenné tesz minket.

 
De miért is jó gyakrabban igent vagy nemet mondani?

"Hétvégén moziba menni? Jól hangzik...De azért még beszéljünk róla aznap!" Csak egy valami biztos: pénteken biztosan nem bólintunk rá 100%-osan a szombati programra. Hisz ki tudja, nem fut-e be még egy hívás, ami egy sokkal izgalmasabb programot kínál. Mindenki ismeri a "majd-meglátjuk-mantrát", ami igencsak idegesítő, ha mi vagyunk az invitáló fél. "Nem gondolod, hogy meg kellene néznünk még néhány virágboltot, mielőtt megvesszük ezt a kaspót, édesem?" Pedig éppen egy tökéletes példány előtt állunk, ami még igazán jó vásár is lenne. De mi van, ha a másik boltban van rajta olyan cuki kis szalag is, ami akár még szebb is lehetne?

A diagnózis egyértelmű: a talán-vírus beférkőzött az életünkbe. Döntést hozni, véglegesen kiállni valami mellett - nos, ez tökéletesen kiment a divatból. Inkább megpróbálunk minél több lehetőséget és kiskaput nyitva hagyni magunk előtt. Nem, még nem foglaljuk le azt a nizzai nyaralást, hátha mégis Toscana lesz a nyerő, vagy Spanyolország...

Miért vagyunk mind stand-by beállításban? Lehet, hogy mindez a digitális világ eredménye. Régebben csináltunk egy fotót, és jó volt az is, akárhogy sikerült is. Lehet, hogy teljesen ferdén sikerült, de akkor legalább volt nevetnivaló rajta még évek múltán is. Ma már lőhetünk 100 képet, míg a tökéletes sikerül és a számítógépen is beállítgathatjuk, amilyenre csak vágyunk. Ehhez hozzászokva a való életben is igényeljük a "visszaállítás" menüpontot, hogy a végleges döntések ne legyenek annyira végzetesek.

A "perhappyk" sajátossága (perhaps - talán és a happy - boldog összekapcsolódása), hogy mindig a legjobb opciót akarjuk kiválasztani. Az elégedettség érzése szinte idegen számukra, hiszen mindig valami jobbra vágynak, valamire, ami sosem lesz elég. Aki ennyire határozatlan, annak az, aki képes dönteni és kitart mellette, konzervatívnak tűnik. A perhappy mottója: "Előbb nézzünk még szét!"

Ma már nem csak a fiatalok sajátja, hogy önkényesen éljenek és egyik pillanatról a másikra felrúgjanak mindent maguk körül. Amire tegnap azt mondtad fehér, ma azt mondod fekete, - és mindezt nem a pubertás korban! Mi ennek az oka? Ma már sem a család, sem a társadalmi osztály nem határolja be a lehetőségeinket. Mi magunk vagyunk felelősek a saját döntéseinkért és éppen ezért nagy a nyomás rajtunk, hogy esetleg rosszul választunk. Akkor inkább nem is döntünk. Nem utazhatunk világ körüli útra, ha épp a családalapításon törjük a fejünket. A választás nagyon nehéz feladat és senki nem segít nekünk benne. A lemondás képessége mintha hiányozna az utóbbi időkben a génjeinkből.

Mondjunk igent ellazultan! Aki nem tud elindulni egyik irányba sem, az tudattalanul, de néhány ajtót becsuk maga előtt. Lehet, hogy nem olyan drámai szituáció, hogy a kollégánk a 3. alkalom után nem hív meg minket ebédelni, mivel kíméli saját magát egy újabb határozatlan mellébeszéléstől, de lehet, hogy a többi kolléga is tudomást szerez az esetről, és egy idő után egyedül találjuk magunkat az ebédlőben. Tanuljunk Jim Carrey bugyutácska filmjéből, ahol mindenre rábólint. Ha határozott vagy, akkor a környezeted is az lesz, és nem őrlitek fel egymás idegeit az örök telefonálgatással valamiről, amiről egy perc alatt lehetne dönteni.

3 recept a talán-szindróma kezelésére

Tanuld meg, akárhogyan is döntesz, annak lehet pozitív és negatív oldala is! Aki azonban dönt, az boldogabb, mint a bizonytalanok.

Aki mindig vár a jobb alkalomra, az nem tudja pontosan, mit akar, vagyis nem hallgat a kis belső hangocskára.

Az eltökélt talán-mondók egyszerűen nem akarnak változtatni magukon, mindig elégedetlenek lesznek azzal, amijük van.

Forrás: Ezoterikus.hu