Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mi a kedvenc színed? Olyan a jellemed!

Közzétéve: 2021. 03. 03. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 45 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színek különböző élményeket váltanak ki mindannyiunkból. E jelenség következményeként beszélhetünk élettani, pszichikai hatásukról is. Jellemünk a választott színben rejlik...

 
Válassz egy szint, s tudd meg, ki vagy és ki szeretnél lenni valójában!

Ha színválasztáson gondolkodunk, nagy valószínűséggel azon tanakodunk, hogy mely ruhánkat vegyük fel, vagy milyenre fessük lakásunk falait. De ha kocsit veszünk, szintén biztos, hogy a szín lesz a vásárlásunk domináns eleme.

A színek világához kapcsolódó pszichológiai vizsgálatok a 20. század elején indultak el. Ezek a színpreferenciákra épülő tesztek azt vizsgálják, hogy az emberek hogyan reagálnak a különféle színekre eltérő szituációkban, s választásaik alapján készítik el személyiségük elemzését.

A legismertebb teszt Dr. Max Lüscher munkásságához fűződik, és a személy pszichológiai állapotát, stresszkezelő vagy akár kommunikációs képességét is meg lehet vele vizsgálni.

A teszt rövidebb és egyszerűbb változata nyolc színre épül: ibolya, sárga, barna, szürke, fekete, vörös, zöld, kék. Részben a színeket kell sorrendbe rakni, aszerint, hogy milyen színű ruhát, autót vagy lakáskiegészítőt vásárolnánk. Ebben a cikkben a színek elárulják, hogy mit képviselnek, azaz jelzik, milyen vagy, milyen szeretnél lenni, mit szeretnél környezeteddel tudatni.

Jó, ha tudod, Lüscher észrevette azt is, hogy az a szín, amelyet az emberek leginkább kedvelnek, nem személyiségük alapvető jegyeire utalnak, hanem inkább arra, hogy milyenné szeretnének válni! Míg azok a színek, melyeket elutasítanak azokat a viselkedési formákat takarják, amilyenek nem szeretnének lenni.

Épp ezért, tedd magad próbára kétszer! Válaszd ki kedvenc színedet, és azt, amit messziről elkerülsz! Csak kattints a kiválasztott színekre!

 

Forrás: Ezoterikus.hu