Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A falnak beszélek, vagy kinek? Falra hányt borsó...

Közzétéve: 2020. 02. 18. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 43 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hahó, most én beszélek. Halljátok? Tapasztaltad már valaha, hogy beszélsz másokhoz, de a szavaid labdaként pattognak le a másik védőbástyáitól? Falra hányt borsó szindróma...

 
Amikor kiejtjük az első szótagokat, minden, a szánkon kijövő hang ámulatba ejti a környezetünket. Később, mikor már rég megtanultunk beszélni, gyakran előfordul, hogy csak beszélünk… és senki nem hall meg minket igazán. Légy fitt egy kis beszélgetésre, most az egyszer te legyél a szóvivő! Légy jelen mindenki számára és nyisd ki végre a szádat!
   
1. Helló, itt vagyok!

Egy csoport ül az asztal körül és izgalmas beszélgetést folytat, - egy üzleti vacsora vagy egy baráti találkozó alkalmával. Úgy érzed magad mégis, mint a láthatatlan Nyuszika és mindenképpen az, amelyik a füleit lelapítva a sarokban kucorog. Az eszmecsere nélküled zajlik. Akkor is, mikor néha szólsz valamit. De most már elég a hallgatásból! Légy látható! A társalgásban neked is részed van, senki mondanivalója nem fontosabb a tiédnél, ne érezd magad kisebbségben! Ha magabiztos vagy, ugyanakkor érezteted, hogy a gondolataidról teljes lazasággal nyilatkozol, úgy sok hallgató(ság)ra találhatsz! Megosztasz velük valamit, mert kedved van hozzá, ugyanakkor nem érzed szükségét, hogy mások is biztosítsanak az igazad felől! Csatlakozz a beszélgetésbe úgy, hogy valamihez kapcsolódón teszel egy megjegyzést. Érted a szavak folyamatát és könnyen veszel részt kérdezz-felelekben.

2. Láss hozzá most!

Az biztos, hogy több energiára van szükséged, ha például a Mount Everestet akarod megmászni, de ez nem jelenti azt, hogy harc nélkül fel kell adnod a csatát! Bízz önmagadban! A kommunikáció egyik kulcsfontosságú része a bátorság, hogy kifejezzük önmagunkat! A legjobb segítség ehhez, hogy lélegezzünk rendszeresen! Iktass be szüneteket a mondataid közben, adj hangsúlyt a mondandódnak! Ne akard leigázni a társaságot egy szóáradattal! Ha szabályosan lélegzel, akkor van időd meghallgatni a saját hangodat és a kimondott szavakat, így kivédheted a felesleges fecsegést!

3. Adj teret másoknak!

Azért, mert örülsz, hogy végre te is szóhoz jutsz, és mások is észrevesznek, ne akarj mindenkit magad alá gyűrni! Azt, aki folyton csak beszél és örökké a középpontban akar lenni, ritkán kedvelik a többiek!
Forrás: Ezoterikus.hu