Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Milyen elemű a tenyered?

Közzétéve: 2020. 01. 28. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 60 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tenyérjóslás eredete Kínában egészen Krisztus előtt 3000-re nyúlik vissza. E tudomány Kínából indult hódító útjára Európa felé, majd a világ összes más országába. Mit mond a Te kezedről a kínai tenyérjóslás?

Sokan szentelték már annak idejüket, hogy feltárják a tenyerünkön lévő vonalak értelmezését. Kutatásaik eredménye egy tudás, tudomány, sőt művészet, mely csupán a tenyerünkre fókuszálva képes megjósolni a jövőnket.

A kínai tenyérjóslás hisz abban, hogy kezeink, talpaink és a fejünk formája, kinézete, vonalai a személyiségünket tükrözik, de a kéz az, mely leginkább meghatározza valaki sorsát. Úgy vélik, hogy a tenyérvonalak meghatározzák a jövőnk eseményeit, mindezt csupán a formáikkal, irányaikkal.

Vegyük szemügyre hát a kezünket! A kezünk felső felülete, ha selymes, az arra utal, hogy szereted a kényelmet, jó ízlésed van, míg a barázdás bőrfelület olyan emberek sajátja, akik szeretnek rizikót vállalni, elfogadják a kihívásokat és mindig a végtelenségig harcolnak.

Most vessünk egy pillantást (érintést) az ujjainkra! Ha puhák, az magabiztos, megérzésekkel teli emberre utal, míg a smirglis, kissé merevebb ujjak inkább kreativitást rejtenek magukban.

A kínai tenyérjóslás valamennyi kéztípushoz egy elemet rendel.

A karcsú kezeket a Fa elemhez rendeli a kínai filozófia, akik a legjobb, ha valamilyen formában a fa anyaggal dolgoznak, de feltalálják magukat vizes jellegű közegben is.

A négyzetes tenyér a Fém eleméhez kötődik, ezért ezek az emberek a fémekkel kapcsolatos foglalkozásokkal összefüggésben, vagy a földművelés, mezőgazdaság terén találják meg leginkább helyüket.

A nehéz, kifejezetten súlyos, nagy kezek a Föld elem sajátosságait viselik magukon, ezek az emberek tűzzel, mezőgazdasággal és földműveléssel kapcsolatos dolgokba fogjanak.

A kifejezetten hosszúkás tenyér a Tűz elemhez kötődik, bármilyen tüzes foglalkozás kézre áll az ilyen kéz tulajdonosának.

A gömbölyded, finom, könnyed tenyér a Víz elemhez köthető. A vizes foglalkozásokban találja fel magát a kéz tulajdonosa leginkább.

Körmök

A hosszú körmök művészi hajlamra utalnak, a kerekded körmök pedig arra, hogy mindig a legjobb döntést hozod az életben. Az egyenetlen körmök nehéz időt jósolnak a jövődben és figyelmeztetnek arra is, hogy tanulj a hibáidból. (körmök esetében természetesen mindig az eredeti formát. Kell figyelembe venni, nem a műkörmösnél elért eredményt!)

Ujjak

Ha a mutatóujj hosszabb, mint a középső ujj, igazi vezető típus vagy, ellenkező esetben kreatív egyéniség, aki szereti, ha mások elismerik.

Az életvonal, a fejvonal és a szívvonal a tenyerünk legfontosabb jellemzői. A tenyérjóslás során minden esetben először e három vonal kerül vizsgálatra, az összes többi vonal hozzájuk mérten kerül értelmezésre. Az életvonal a hüvelykujjunk és a mutatóujjunk közötti helyről indul és a tenyerünk alsó közepe felé fut. A fejvonal az életvonal fölött található és a tenyerünkkel horizontálisan fut. A szívvonal a tenyér  bal oldalon kezdődik a kisujjunk fölött és a középső- és mutatóujj irányába fut.

A tradicionális kínai orvoslásban mindig is használták a tenyérjóslást. A megtört fejvonal valamilyen vérrel- és szívvel kapcsolatos megbetegedésre utal. Ha egy baba életvonala nagyon rövid, az azt jelenti, hogy a baba nem kapott elég tápanyagot a fejlődése során. Némi masszírozással és tápanyagdúsabb életmóddal el lehet érni, hogy hosszabbodjon az életvonala.
Forrás: Ezoterikus.hu