Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Ezért fontos a füstölő otthoni használata!

Közzétéve: 2021. 01. 25. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 36 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mit takar a sámánfüstölési ceremónia? A füstölés egy ősrégi múltra visszatekintő ceremónia, mely mindig is a harmónia és a béke megteremtésére szolgált.

 
Több ceremóniát ismerünk és a gyógynövények fajtái is igen sokszínűek, amiket a füstölők használata során elégetünk. A füstölés konkrétan a megtisztulás, a védelem végett, illetve a negatív energiák elűzésére szolgál. Használhatsz ebből a célból füstölőpálcikákat, vagy akár szárított gyógynövényeket is! A sámán füstölés segít kinyerni a gyógynövények jó hatását úgy, hogy gyógyíthatod és megtisztíthatod tested-lelked a rossz környezeti hatásoktól.
   
Füstölés 4 irányban

Sok tradícióban a sámán, mint a ceremónia mestere 4 irányban füstölt, mely irányoknak egyenként más és más saját program jutott. A füstölést azonban akár naponta is elvégezhetjük, nemcsak jeles napok alkalmával, így pl. a tavaszi nagytakarítás idején is, akár több növény illatát együtt alkalmazva!
 
 

Tértisztítás? Igen!Füstölés naponta

A naponta elvégzett füstölés nemcsak a szoba illatát tartja állandóan a megfelelő szinten, kizárva a kellemetlen szagokat, hanem segít, hogy elűzd a téged nyomasztó régi és negatív gondolatokat is! Akik igazán depressziósnak érzik magukat, a saját testük körül is füstölhetnek egy pálcika segítségével, mégpedig úgy, hogy egy toll segítségével maguk felé irányítják a felszálló füstöt a fej tetejétől szép lassan haladva egészen a talpakig! A legtöbben sokkal kipihentebben fogják érezni magukat az illatok által! Ha van kedved, akár meztelenül is elvégezheted a rituálét a mélyebb megtisztulás végett!

Minden tradíció más gyógynövényeket használ, de általánosságban elmondható, hogy az édesgyökér, a levendula, a dohány, a szantálfa, a mirtusz, a hibiszkusz és a rózsa illata a legismertebb a nyugati kultúrákban. Az egyetlen iránymutató azonban csakis saját ízlésed, hangulatod és szaglásod lehet! Az ellazulás mikéntjei, akárcsak az emberek, mind egyéniek, ezért neked kell megtalálnod a megfelelő illatot a lakásod számára!
Forrás: Ezoterikus.hu