Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Borzalmas mágiák - Karibi boszorkányság

Közzétéve: 2020. 01. 26. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 62 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A karibi boszorkányság az amerikai, karibi és afrikai boszorkányságnak a keveréke, különösen a déli államokban és a szigetek környékén honos. Ha valakinek akad afrikai, spanyol, vagy francia felmenője, a boszorkányság őt is érintette.

 
A Fények Szentjei

Dr. Bern Zumpano, orvos, pszichológus és lelki pásztor démonűzéssel is foglalkozik. Fontos tény, hogy amelyik ország, vagy népesség ilyen típusú boszorkányságot űz, jellemzően szegény és komoly spirituális, fizikális és politikai problémáktól sújtott. Azok, akiket démonizálnak, gyakorta meztelenek és komoly hiányban szenvednek az Istentől való elszakadás miatt. Ilyen boszorkányságra példa a Macumba praktizálása Brazíliában, az Obeah Jamaicában és a Voodoo Haitin. Bár meg kell hagyni, Paul Fernandez kutatási szerint a portugál Macumba, a francia Voodoo és a spanyol Santeria között összefüggések fedezhetőek fel, a különböző nyelvek más és más nevet adtak e gyakorlatnak.

Manuális gyógyítás és démonűzés

Rex Shanks elismert démonűző „miniszternek” számít. Kedvenc jelszava: "Engedd őket szabadon és szabadítsd fel őket!" A Voodoo iránti elhivatott érdeklődése során rájött, hogy e gyakorlat legfontosabb tényezője, hogy felismerjük, ki is a felelős, aztán megpróbáljuk megállítani az ellenséget, az ördögöt. Több esetben került már életveszélyes helyzetbe, mikor megpróbálta elűzni a gonosz szellemet, az pedig megütötte vagy fojtogatta őt.

A gyógyítás különböző ágai

Voodoo

A szó a voiding, más néven szellem szóból ered és leginkább Haitin honos. Keveredik benne az afrikai boszorkányság, más vallások és kultuszok jellemzője is, beleértve a római keresztény hitet és a spiritualizmust. A nyugat-amerikai Hemisphere-be kb. 200 évvel ezelőtt került az első afrikai rabszolga áthurcolásával, s szinte azonnal komoly problémákat okozott ezen a környéken, különösen New Orleans számára. A Voodoo megtalálható Haitin, Dél-Amerikában, Afrikában, Jamaikán, Kubában és az USA-ban, különösen Harlemben, ahol sok afrikai él. Néhány városban, mint New York, Chicago, Los Angeles, Houston, New Orleans még ma is kaphatóak ilyen gyakorlatokhoz, mágiákhoz való eszközök, mint a varázspor, a fekete gyertya, illetve minden más hozzávaló. Néhány évvel ezelőtt például egy nőt fogtak el Arizonában, aki Voodoo mágia hatása alatt lelőtte a férjét. Számos gyilkosság, fura betegség, baleset fonódik össze a Voodoo nevével, nem kicsit hozzájárulva rossz hírnevéhez.

A rabszolgák egykor igazi szolgasorban éltek, minimális szabadsággal, míg a Voodoo segített leküzdeni bennük a frusztrációt. A Voodoo vallás egy komplikált Isten hierarchiával bír, ahol az Istenek a hit szerint az őket tisztelők táncából (loa)  merítik energiájukat és így tartják fenn a kontrollt is követőikben. Ezen ceremóniák alkalmával vad tánc és ivászat van porondon, ahol a résztvevők igazi transzba esnek, s ezen Istenek, - vagy inkább démonok - követőivé válnak. Bár a Voodoo ceremóniák helytől függően variálódnak, viszont alapjaiban igen hasonlóak: van egy pap, aki vezeti a rituálét, beleértve a zenét, a táncot és a dob ritmusát, melyek előhívják a démonokat. A Voodoo kultusz fehér- és fekete mágiát is használ, az okkultizmussal, illetve a spiritualizmussal is szövődik. Az Afrikából származó zombi tulajdonképpen azt a hitet foglalja magában, hogy egy halott testet képes életre kelteni a démon, melyet mechanikusan a pap irányít. A mágikus rituálék tehát a sikeres házasságtól kezdve a halálesemény előidézéséig bármire alkalmazhatóak.

Okkultizmus ABC

Fekete massza

Haitin a legmagasabb pap az éves fesztivál alkalmával gyerekvért iszik, de ez a gyakorlatot Brazíliában is űzi a Macumba csoport.

Sötétség Királynője - a Fekete Boszorkák királynője

Ezen kultusz vezetői még ma is űzik a gyermekáldozat gyakorlatát, sőt alkalomadtán még felnőtteket is feláldoznak a kannibalizmussal összefüggésben. A Sötétség Királynőjét minden évben újra választják. Egyik feladata, hogy 40 napon keresztül gyerekáldozatokat mutasson be, de gyakorlatai közé tartozik az ördöggel való cimborálás, a sátánizmus, a csupasz táncolás, szexorgiák, homoszexualitás, szadista-mazochista gyakorlatok, madarak röptében való gyilkolása, dolgok eltüntetése és újra elővarázsolása, erejének demonstrálása és a tűzön járás is. New Orleansban is él egy Sötétség királynő.

Vámpírok

A vámpirizmust a sátánisták űzik és azok, akik eladták magukat az ördögnek vérükkel, a Macumba hitűek, illetve a Voodoot űzők is. Ezek az emberek más embertársaikat kínozzák, különösen a gyerekeket, úgy, hogy isszák a vérüket, akár egy rituálé, vagy ünnep alkalmával.

Az erő uralkodása

A spiritualizmus és a mágia legfontosabb formai megnyilvánulása a Dél-Amerikában lévő Macumba csoport, a Voodoo Haitin és a Zombi Afrikában és Ázsiában, illetve a sámánok Szibériában és Alaszkában.

Rockzene

Számos rock legenda ismerte már el a Voodoo hatását zenéjében, a zene szövegeiben.

Voodoo

A boszorkányság egyik legveszélyesebb formája, mely démonokkal, részegséggel és állatiassággal foglalkozik, beleértve a sátánizmus legrosszabb fajtáját is. A fekete mágia legerősebb és legszégyentelenebb formája.

A Santeria legfontosabb tagjai, hatásai és ellenszerei

Szimbólumok

1. Elegua: Megtestesült Csaló, az utakat felügyeli. Fekete és piros elváltozásokat okoz a testen. Ellenszer: Jézus Krisztus, Szent Angyal, fekete kakasvér, rum, kukorica.

2. Obatala: az energia, a tudás, a tisztaság és a béke „Apja”. Paralízis, vakság, születési deformációk okozója. Ellenszer: fehér gyöngy, fehér ruhák, fehér kanárimadár, fehér disznó.

3. Shango: a világosságot és a tüzet kontrollálja. Halál, égés okozta halál. Ellenszer: alma, banán, bárány, kecske, vörös kakas.

4. Oshun: a pénzt, a szerelmet és a házasságot kontrollálja, védi a nemi szerveket. Szociális problémákat, túlzott dominanciát okoz. Ellenszer: tükrök, kagylók, folyóvíz.

5. Yemaya: a nőket védelmezi és a tengereket uralja. Betegségek előidézője. Ellenszer: Szűz Mária kis Jézussal, kacsák, görögdinnye, nőstény kecske.

6. Babaluaye: a betegségek patrónusa. Lepra, bőrbetegségek okozója. Ellenszer: szivar, egy pohár víz, érmék.

7. Ogun: a fémeket és a fegyvereket uralja. Erőszakos halál előidézője. Ellenszer: nyaklánc a 12 földművelési gyakorlat szimbólumával, vér, tollak, kakas.

8. Orunla: a felfedezések patrónusa. Betegségek okozója. Ellenszer: fehér bor, tavaszi víz.

Számos színes bőrű, orvos, munkás, főleg férfi érintett a Voodoo mágiák által, akik bár nem is tudják pontosan és kellőképpen mi az a misztikum, hipnotizmus, de ismerik a gyökereiket, mely még az afrikai szolgák Amerikába telepítéséből származik.

Fekete Amerikaiak

A fekete- és a haiti Voodoo mélyen hisz a kereszt szimbólumokban, melyekben nincsen semmi szent, hanem inkább az ördög jelképei.

New Orleans

A kreol színes bőrűek minden év november elsején összegyűlnek egy ceremónia alkalmával és eldöntik, hogy mit és hogyan akarnak megvalósítani, az jó lesz, vagy inkább rossz. A Python, vagyis a pap kommunikálja a szent démon akaratát. Ez tulajdonképpen egyfajta fetisiszta idealizmusra utal. A vörös a démon kedvenc színe, ezért mindenki visel egy vörös szalagot a nyakában.

Louisiana

A király, vagyis a pap egy kígyóval teli dobozra teszi a lábát, s szinte sokkot kap, mikor egy üzenet érkezik a királytól, melyet közvetít a többieknek. A pap az, akit a legvadabb erőszak ér, főleg, hogy újra és újra visszateszi a lábát az újabb sugallatért, miközben rázzák a dobozt, melynek oldalára kis csengettyűket akasztgattak. Az általános felajzott hangulatot ivászat fokozza. A bódulatból aztán csupán kimerültség ered és a résztvevők egymást támogatva kászálódnak ki a friss levegőre.

És sorolhatnánk… a szakirodalom végtelen e témában, de természetesen cikkünk csak és kizárólag ismeretterjesztő jelleggel bír, senkinek nem javasoljuk a fenti mágiák kipróbálását!
Forrás: Ezoterikus.hu