Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A világ misztikus helyei VII. - Nazca vonalak

Közzétéve: 2020. 01. 17. Írta: Zsófi & Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 247 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nazca vonalak a világ geológiailag legkiemelkedőbb képződményei. A Pampa Ingenio-sivatag homokján mintegy 300 különböző alakú vonal halad végig...

 

- melyek figurákat, négyszögeket, háromszögeket, trapézokat, növénymintázatokat, sőt állatformákat alkotva láthatóak a fellegekből. Némely ábra mérete több száz méter.
   
A rajzok keletkezési idejét Kr. e. 50 és Kr. u. 600 közé teszik a kutatók. Mivel a vonalak több helyen keresztezik az állatrajzokat, a szakértők úgy vélik, valószínűleg két részletben – eltérő időben - készülhettek.

A nazcák az inkák előtt népesítették be Peru déli partvidékét. Kultúrájuk virágkora Kr. E. 100 Kr. u. 500 közé tehető. Keveset tudunk róluk, írott nyelvre utaló bizonyítékokat nem hagytak maguk után. A leletek szerint egyszerű földműves, természetimádó nép volt.

A vonalak titkai

Az első típusú vonalak kilométereken keresztül teljesen egyenesen haladnak végig a pampa minden irányába. Némely vonalnak úgy tűnik, mintha nem lenne széle, vagy alapmintája.

A második fajta vonalak különböző formákat alkotnak, mint például háromszög, spirál, hullámvonal. Más vonalak koncentrikus köröket formálva alakítanak utakat a sivatagban. Vannak kisebb formázatok, melyek mintha a bolygókat tükröznék vissza.

Végül pedig ismerjük még az állatokat formázó alakokat is. Hogyan lehettek képesek a korábbi korok emberei ilyen nagy méretű alakzatokat a sivatagba „vésni”, és miként tudtak kidolgozni egy tökéletes tervet, melyet azonban a repülőgépek hiánya miatt sohasem láthattak a fellegekből? Az egész jelenség szinte földön kívülinek tűnik, főleg, ha figyelembe vesszük az égitestekkel való összhangot is!
 


A Nazca vonalak a világ egyik csodáját képezik, mely minden elképzelésünket felülmúlja az ember alkotta művek tekintetében. Az egyik ilyen Nazca vonal Peruban Pisco mellett halad a maga 20 m szélességével. Több irányába halad az ábra, mely szinte kiemelkedik világos valóságával a barna környezetéből.

A Nazca-vonalak koordinátái: déli szélesség 14,42 fok és nyugati hosszúság 75,08 fok. A Google Earth sajnos igazán jó minőségű, nagy felbontással nem rendelkezik a területről, így a rejtélyes ábrák közül csak a legfőbb vonalak rajzolódnak ki, a mértani ábrákat és állatokat formázó vonalak nem láthatóak jelenleg.

Mivel az ábrákat csak a levegőből lehet észrevenni, figyelemmel követni és alaposan áttekinteni, egyes tudományos-fantasztikus elméletek szerint a Nazca-vonalak arra utalnak, hogy egykor földön kívüliek látogatták meg bolygónkat. A tudományos kutatói körökben nem foglalkoznak ezzel a lehetőséggel, de kézzel fogható, értelmes magyarázat nincs. A valós tény az, hogy a tudomány meglehetősen keveset tud az ábrák jelentéséről, vagy akár keletkezéséről.

Felmerült, hogy a vonalak ősi utakat jelölnek, ám ez kevésbé valószínű, hisz néhányuk hirtelen szakad meg, váratlanul ér véget. Egyes teóriák szerint a vonalak csillagászati okokból születtek, az ábrák pedig a nazcák hitvilágával függenek össze, de ezidáig sem bizonyítani, sem cáfolni nem tudták egyik elméletet sem.

Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás