Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Az ősi kínai sárkányok legendája - ezért hoznak szerencsét!

Közzétéve: 2021. 01. 14. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

A sárkány legendája az egész ősi kínai civilizációt átszövi, sőt, hatása még a mai kultúrában is igen erőteljesen érezhető.

 

A kínaiak szerte a világon büszkélkedve említik a "Lung Tik Chuan Ren"-t, vagyis a Sárkányt. A kínai sárkányok (Lung) mitikus, szerencsét, gazdagságot és bőséget hozó lények.

Évszázadokkal ezelőtt úgy hitték, hogy a sárkány amulett megvéd a gonosz szellemektől, hisz a sárkány egyik tulajdonsága, hogy képes megvédeni önmagát és könnyen alkalmazkodik a változásokhoz, ugyanakkor szerencsét hoz az üzleti-, boldogságot a magánéletben.

A sárkány volt a kínai uralkodók emblémája is. Hsi, Kína első uralkodójáról úgy tartották, hogy sárkányfarokkal született. Shen Nung-nak pedig egyenesen sárkány apát tudtak be. A kínai uralkodók sárkány trónon ültek, sárkány hajón utaztak és sárkány ágyban háltak. A kínai uralkodói sárkányt csupán csak az 5 lábujj különböztette meg más sárkányoktól.

A sárkányok erőt, hősiességet, elkötelezettséget, kitartást és nemes jellemet szimbolizálnak. A sárkányt kifejezetten férfias lénynek tudják be, vagyis a Jang energia megtestesítőjének. Ha két sárkány egymás mellett áll, de egymásnak háttal, az az örökkévalóságot jelképezi, másképpen pedig a Jin és Jang szimbóluma.

A kínai sárkányok típusai

1. Tien-lung: Égi sárkány, az égi vezető, aki megvédi az égboltot és támogatja az Isteneket. Tud repülni, szárnyakkal rendelkezik, mindig 5 lábujja van, míg más sárkányoknak csak 3. Az uralkodók hivatalos sárkány szimbóluma.

2. Ying-lung: Szárnyas sárkány, aki Huang Di, a sárga uralkodó erős szolgálójának tartottak, akit később sárkányként tiszteltek. A keleti sárkányok legősibbike. Egyszer minden sárkány szárnyakat növeszt, ha eléri a megfelelő kort.

3. Ti-lung: Földi sárkány, aki a vizeket és folyókat uralja és elrejti a föld alá a víztartalékokat. Sok kínai mese szól arról, hogy nőket és férfiakat vitt el a sárkány a földalatti kastélyába, hogy félig sárkány, félig ember ivadékokat nemzzen.
 


4. Shen-lung: Spirituális sárkány, aki a szeleket és az esőket kontrollálja az ember javára. Ez az óriás az égen szeli útját, kék színe örökösen változik, így nehéz észrevenni. A kínai emberek igen óvatosak voltak, hogy ne bosszantsák fel, vagy ne hanyagolják el, ha ezt megteszik, akkor rossz időjárást küld nekik az égből.

5. Fu-can-lung: Kincses sárkány, vagy Fut's-lung: Alvilági sárkány, aki a fémeket és az értékes ásványokat felügyeli. Úgy tartották, hogy a föld alatt él és mindegyik egy mágikus gyönggyel rendelkezik, mely megsokszorozódik, ha hozzáér. Ez a gyöngy volt a szimbóluma minden értéknek, valamint a bölcsességnek is.

6. A Sárkány Királyok: 4 sárkány, akik az egyes égtájakat uralják.

7. A Tekergő Sárkány, aki az óceánban lakik, felügyelve is azt.

8. A Sárga Sárkány, a szarvatlan sárkány, akit tudásáért tisztelnek. Egyszer a tenger habjaiból emelkedett ki és a legendás uralkodót, Fu Shi-t jelképezi.

 

Forrás: Ezoterikus.hu