Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A 6 legérdekesebb afrikai babona! Hátborzongató...

Közzétéve: 2020. 01. 16. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 248 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azt tudjuk, hogy Afrika középső és déli része a világ ma is legbabonásabb területe. Ismerjük meg a 6 legfontosabb dolgot, mely a mindennapokban is részt vesz...

 
A Föld

Sok afrikai ember úgy tekint rá, mint az ősanyára, a női Istenségre, aki uralkodik az emberek és minden teremtmény felett. A Föld ad életet és veszi is el már generációk óta. Õ ad helyet a fűnek, mely növekedésnek indul, ha eső esik. Sokan úgy vélik, hogy az elődeik a Földben élnek és házaik hasonlóak az övéikhez a Föld felszíne felett. Minden a Földből ered, a tűz is, hisz fa kell hozzá, a szél, hisz a Föld ereje kell hozzá.

A Jok

Más nevein: Jwok, Juok, Joagh, Joghi vagy Joogi, mely az Istennel és más Istenségekkel egyenlő.

Fa

A fa éltető erő, hisz ez az, amivel az asszonyok főzni tudnak a tűznél. A gyökereik sosem lehetnek betegesek vagy elhanyagoltak, mert akkor megtámadhatják az embereket is. Egy ember egyszer feleségül vett egy fát, aki két egészséges gyermeket hozott a világra. Ezután ő lett a természettudományok doktora, akinek mindig szüksége volt a természetre gyógyszerei létrehozásához.

Kikuyu-fügefa

A termékenység szimbóluma, akinek az ősi történet szerint 9 lánya volt, akik az ősanyái lettek a kikuyu nemzet 9 törzsének. A legenda szerint Ngai, vagyis az Isten minden nemzetnek adományozott valamit, a kikuyuknak a földművelés tudományát.

Elefánt

Rengeteg mítosz szól Afrika legnagyobb állatáról, aki hatalmas mérete miatt uralkodik a többi állat felett. A legenda azt meséli, hogy egy vadász talált egyszer egy elefántbőrt az erdőben. Elrejtette egy bokorban, majd találkozott egy lánnyal, aki keservesen sírt, mert elvesztette a ruháját. Miután tovább éltek, mint férj és feleség, a nő egyszer elment az erdőbe és megtalálta az elefántbőrt, felöltötte magára és tovább élt most már elefántként. Az ő fiai lettek az elefánt totemmel rendelkező klán ősi vezetői, akik soha nem ijedtek meg az elefántoktól. A mai napig nagy áhítattal figyelik eme nemes állatot az afrikaiak, és ha találnak egy halott állatot az erdőben, akkor igazi temetést rendeznek neki.

Rossz szerencsét hozó babonák:

- sosem szabad éjszaka port törölni vagy felmosni
- nem szabad arccal nyugat felé lefeküdni aludni, csak a halottak tesznek úgy
- az özvegyet senki nem érintheti meg a temetés alatt és az azután következő reggelen sem, és - legalább egy hónapig feketében, vagy sötétkékben kell járnia
- a nő, aki gyermeket hozott világra, nem főzhet legalább 10 napig, senki nem mehet a szobájába és a gyermeket is csak egy hónap után láthatják mások
- az újszülött nem mehet addig ki a házból, míg nem elég erős, különben elviheti az ördög
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás