Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Az aura

Közzétéve: 2005. 03. 12. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Kevin Arnett: Misteries, Myths or Marvels? (1977), c. könyve nyomán
Értékelés
Ez a cikk 5064 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A színek nagyon fontos szerepet töltenek be mindennapi életünkben, de mivel hétköznapi dolognak számítanak, hajlamosak vagyunk természetesnek venni létezésüket.

Az aura egy igen bonyolult energia- és információs rendszer, mely több réteggel rendelkezik. Ezek a rétegek rendkívüli módon hatnak egymásra és az általuk körülvett fizikai testre. A fizikai testben végbemenő változások azonnal változásokat idéznek elő az aurában is. Ezek a változások akár nyomon is követhetőekaz auraleképző készülékkel.

Az aura kiterjedése, színárnyalatai folyamatosan változnak, s ezekből a változásokból következtetni lehet a fizikai testben, a tudatban, a lélekben végbement változásokra is. Közvetlenül megmutatjáa azt is, miként dolgozzuk fel a környezetünkből érkező hatásokat fizikailag, érzelmileg, mentálisan vag éppen spirituálisan. Az aura asztrális és mentális rétegei a bennünk zajló érzelmi és gondolati változásokkal szoros összefüggésben lépten-nyomon átalakulnak, változnak.

Max Lüscher svájci pszichológus közvetlen összefüggést is talált a különböző archetípusok, pszichológiai minták és a színek között. Az különböző auraszínek és a személyiségjegyek, illetve tulajdonságok között szoros kölcsönhatás van.

Vannak ún. alap auraszínek, melyek megközelítő útmutatóul szolgálhatnak az emberi aurák értelmezéséhez. Persze ezek csak az alapjai az értelmezésnek, hisz egy aura nemcsak egyszínből állhat, ráadásul lényeges a mérete, formája, a színek tisztasága, a színek összetétele, esetleges sérülések megléte stb.

Vörös - A vörös az energia színe. Életerőt, aktivitást, energiával telitettséget jelez. Ha a sötétvörös van túlsúlyban, akkor szinte bizonyos, hogy az illető ideges, nyugtalan állapotban van, mely még személyiségének fejlődésére is veszélyes lehet. A vörös halványabb árnyalata, bár szintén energikus személyre utal, ez a körülmény már sokkal jobban jelzi azt a tendenciát, hogy az egyén megindult az érzelmi egyensúlyának megteremtése felé vezető úton. Akiket szemmel láthatóan túl sok vörös vesz körül, érdemes velük visszafogottan bánni.

Narancssárga - Kreatív aktivitás, gondolkodás színe. Ez a Napnak a színe is. Energiát hordoz. A narancssárga színű aura hordozói ugyanis sokkal kreatívabbak, mint vörös színű társaik. Az aranyba hajó narancssárga szín életerős személyt mutat, aki kiváló önkontrollal rendelkezik. Olyan valakit, aki rendszerint elvégzi kitűzött feladatait. Ha az aura sötétbe hajló narancssárga, akkor az olyan személyt mutat, aki abban az időben hajlamos a lustálkodásra.

Sárga - Derű, intellektualitás és érzelem van jelen. Ez az értelem színe, biztos, hogy gors észjárású személlyel van dolgunk. Azok, akik szeretik ezt a színt, mély gondolatokkal rendelkező emberek. Sokat olvasnak, s minél jobb intellektussal rendelkeznek, ez a szín annál erősebb az aurájukban. Jó egészségi állapotot is mutat‚ kiegyensúlyozottságra utal. kedves és barátságos emberek.

Zöld - Elégedettség, harmónia és kiegyensúlyozottság színe. A legtöbb gyógyítással foglalkozó ember aurájában kimutatható ez a szín. A legtöbb esetben a zöld más színekkel is társul, s igenkülönböző árnyalatokban jelenik meg. Ha sok zöld van az jelen az aurában, akkor ez úgy értelmezhető, hogy az adott személy szeretne hatással lenni másokra, szeretne a saját útján járni. Ellenáll a kívülről eredő változtatási szándéknak. Ha a zöld már erősen kékbe hajlani, akkor szívélyes és megbízható emberrel van dolgunk. A citromszerű zöld némi álnokságra való hajlamot jelez.

Kék - a béke, a türelem és az elégedettség színe. Ez a szín a szellemi ihletettség és az önzetlenség színe is. A sötétebb árnyalatú kék a legjobb. Az egyetlen negatív vonása a kéknek az, hogy az adott személy hajlamos elkedvetlenedni, s szeszélyesnek lenni. De ennek ellenére a megelégedettség tölti ki belső világát. A halványkék némi éretlenséget jelez.

Ibolya - Spiritualitás és magasabb rendű tudás színe. Igen önálló jelentéssel bír. Az ilyen színű aurával rendelkező személy valószínűleg mélyen vallásos. Olyasvalaki, akit nem von uralma alá az anyagi világ, sokkal inkább szellemi, spirituális. Az igazság után kutatók színe.

Barna - Nem igazán jó szín. Állandó bizonytalanságérzés uralkodik az adott személyen. A tétlenség, a vezetőképesség hiánya, jellemzi a szín hordozóit.

Szürke - A szín minden esetben rossz egészségi állapotot jelez. A színek hiánya az életenergia hiányát is mutatja.

Fehér - A tistaság és a befogadás színe. Ez az eredménye a színek tökéletes kombinációjának, ha azok eggyé vannak összekeverve. A fehér az univerzális életrőt is jelképezi. Az egyesítés tiszta fényt eredményez.

Forrás: Kevin Arnett: Misteries, Myths or Marvels? (1977), c. könyve nyomán