Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

5000 éves titkok a szerelem felpezsdítéséért

Közzétéve: 2019. 01. 12. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 156 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szaglásszervünk központja közvetlen összeköttetésben van az agy memória- és érzelemközpontjával. Az elmúlt évek kutatásai arra az eredményre jutottak...

...hogy bizonyos emlékezetmorzsákhoz illatokat társítunk, vagyis az a bizonyos „dejavu” illat ugyanazokat az érzéseket válthatja ki belőlünk, mint az akkori élmény során.

Az aromaterápia tudománya mintegy 5000 évre nyúlik vissza, mely így összeköti az ősi egyiptomi tudást a maival. Maga a fogalom az 1920-30 között tevékeny francia kémikus, Rene-Maurice Gattefosse-tól ered.

Az aromaterápiát rengeteg kultúra használja fel rituáléik vagy akár szexuális szokásaik során is. Maga a Kámaszutra is foglalkozik az illatok csábító erejével. Kleopátráról pedig régóta tudjuk, hogy imádta a rózsa, kardamom, fahéj bódító keverékét a férfiak rabul ejtésére. A tantrikus szex során is szívesen használtak már elődeink szantálfát, és szintén írásos tanúság szól arról, hogy az olasz nők csábereje a gyömbérben rejlett.

Az alábbi 17 illóolaj afrodiziákum jellegük szerint lett összeállítva. Illatuk használható fürdővizünkben, gyertyákban, vagy akár potpourriban is.
   
Bazsalikom

Erotikus illatként ismert édes, kissé fűszeres aromája. Kapcsolatba hozható a szerelemmel, a csábítással és a termékenységgel. A bazsalikom felébreszti érzékeinket és erotikus vágyainkat. Érdemes bevetni szexuális életünk felpezsdítése végett, emellett segíti a mentális gondolkodást, az emocionális és fizikai aktivitást. Terhesség alatt nem ajánlott pl. masszázsolajként való használata!

Bergamot

Pezsdítő illat, mely igazán kedvre deríti a szerelmeseket. Citromos és virágos aromája emelheti a szerelmes spiritualitását és segíti az egymásra hangolódást.

Fekete bors

Illat, mely egy kis fűszert és vitalitást visz az életünkbe. Meleg, erősítő hatása igazán felélénkíti a szenvedélyeket.

Cédrusfa

Élénkítő illat, mely kinyitja az érzelmek birodalmát és segíti a szerelmeseket a spirituális dimenziók elérésére szexuális tevékenységük során. Gyengíti a félelmeket valamint a betegségeket, és bevezeti a szerelmeseket a gyönyörökkel teli, érzéki valóságba. Terhesség alatt nem ajánlott!

Zsálya

Erotikus illat, mélyen érzéki és relaxáló, mely megnyugtatja a kedélyeket. Emellett a libidó emelésére is használatos, véd a bajok, félelmek kialakulása ellen.

Tömjén

Élénkítő illat bódító hatással. Igazán méllyé és gondolativá teheti a kapcsolatot, mivel beszélgetésre buzdítja a szerelmeseket, stimulálja az érzékeket és ellazítja az elmét.

Gyömbér

Erotikus illat, kissé fűszeres, mely élénkíti a vitalitást és a libidót is. Szenvedély keltésére ajánlott.

Muskátli

Élénkítő illat, mely segít helyreállítani, egyensúlyba hozni a kapcsolatokat. Felpezsdíti a kettőtök közötti kommunikációt is.

Jázmin

Erotikus illat, igazán egzotikus és uralkodó. Megőrzi a szerelmet és a vágyat, erősít és melegséget vált ki a befogadókban. Terhesség alatt nem ajánlott!

Boróka

Erotikus illat, mely megszabadít a negatív érzésektől és stimulálja az érzelmeket. Használd a bizalom megerősítéséért és a bizonytalanság érzetének kivédése végett. Terhesség alatt nem ajánlott.

Levendula

Élénkítő illat, mely megnyugtatja a szívet, relaxál, és kiegyensúlyozottá tesz. Nagyon jó kapcsolatok gyógyítására és az elme kitisztítására. Terhesség alatt nem ajánlott!

Lime

Előhívja az érzelmeket, a romantikusságot és növeli a libidód, a vágyat. Megtisztítja az utat a kommunikációhoz.

Narancs

Életre kelti az otthon és a kapcsolat melegét, miközben vidámságot visz a kapcsolatba. Nyomában garantált az élvezet és az érzékiség.

Pacsuli

Erotikus illat, mely igen mély és érzéki, ugyanakkor spirituális is egyben. Szexuális provokációhoz és a vágy növeléséhez abszolút ajánlott.

Rózsa

Erotikus illat, igazi afrodiziákum, mely növeli a szexuális gondok megszűnésének esélyét. Valódi érzelmi- és jókedvemelő, megnyitja a szívünket egymás iránt. Terhesség alatt nem ajánlott.

Szantálfa

Erotikus illat, igen édes és bódító. Gyakran használták őseink is szexuális rituáléik során, mivel megnyitja a fizikai érzékek és érzelmek birodalmát. Igazán spontán hangulatot teremt.

Ylang Ylang

Erotikus illat, igazi energiabomba az afrodiziákumok birodalmában. Nemcsak a libidót növeli, de ugyanakkor segíti az erotikus és érzéki megnyilvánulásainkat.
Forrás: Ezoterikus.hu