Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

5 oltári tévhit a szexszel kapcsolatban!

Közzétéve: 2020. 01. 02. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 86 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bűntudat, frusztráció, elfojtás... Talán neked is volt már részed hasonlóban, amikor ágyba bújtál valakivel. Ezek hibás berögzöttségek, ideje, hogy változtassunk rajtuk!

 
2014-ben szexuális forradalomról már nem beszélhetünk, ennek kora rég leáldozott. Azonban még a mai napig sok hibás elképzelés csücsül az emberek fejében a szexuális élettel kapcsolatban. Egy harmonikus szerelem nem létezhet kiteljesedett szexualitás nélkül, épp ezért meg kell tanulnunk egymást teljes odaadással szeretni. A tantra abban nyújt segítséget, hogy ezeken a korlátokon mihamarabb átlépjünk!

Sokan kielégületlenül érzik magukat egy-egy szeretkezés után, s jönnek a szokásos kérdések:
- Mit nem teszek jól?
- Helyes ez így egyáltalán?
- Lehet ezen módosítani?

A tantra kb. 7 évezreddel ezelőtt született Ázsiában, pontosabban Indiában. Ezt a kultuszt a hindu Síva istennek és partnerének, Sakti istennőnek köszönhetjük. Síva Istent a legmagasabb extázis állapotában lévő tiszta tudat birtoklójaként, Sakti Istennőt a tiszta energia megtestesüléseként tisztelik a hinduk. A tantra gyakorlatilag a teljes teremtést erotikus szerelmi aktusként kezeli.

Mi is a tantra?

Egy testtudatos, tele érzelmekkel és érzékiséggel, izgató a benne résztvevők számára, s legfőbb célja a szexualitás legkielégítőbb módjának megismertetése és elérése. "Sajnos" a nyugati világ a szexualitást egészen más módon közelíti meg, különösen a kereszténység ültetett el rengeteg téveszmét és félreértést az örömteli szerelem élvezetébe!
 
A legnagyobb tévhitek!


Első tévhit

A szex csak a nemzést szolgálja, vágyak "kizárva". Ez a butaság az egyház szüleménye. A szexszel természetesen lehet, sőt kell gyermekeket nemzeni, de a szex és erre való igényünk természetünk egyik elemi - elmoshatatlan - része! Nem arról szól: akarok-e gyermeket, vagy sem. A vágyak és a teljes kielégülése után áhítozik testünk.

Második tévhit

A szex illetlen, rossz, megvetendő. Ez is az egyház elképesztő ítélete, és ugyancsak helytelen felfogás. A szex képes közvetíteni a libidót, a legerősebb testi energiáink egyikét. Felteszem a kérdést: Miért lennének az Istentől kapott energiáink hamisak vagy netán illetlenek, sőt, megvetendőek? A megfelelő használat sok újdonságot, új lehetőségeket, érdekességeket, harmóniát teremt életünkben. S nemcsak önmagamban, hanem a társban és párkapcsolatunkban is!

Harmadik tévhit

A szexnél az egyetlen cél az orgazmus. Sok férfi a mai napig hibásan gondolja ezt így, olyannyira, hogy sok nőben sikerült is ezt az elképesztő gondolatot elültetni. A szex a szerelem - kötelező! - része, nem csak egy szimpla és gyorsan teljesíthető orgazmust jelent, hanem gyengédséget, simogatást, ölelést, odaadást, szeretetet, becézést is! Ez összességében ahhoz is hozzásegít, hogy önmagunkat jobban megismerjük, érezzük igényeinket, megszeressük lelkünket és testünket, s mindezt egyben becsüljük is meg. A szexualitás pozitív hatásaiként olyan érzések jöhetnek létre, melyek az orgazmushoz hasonlóan ugyanolyan izgatóak, felemelőek, bizsergetőek.

Negyedik tévhit

A vágy és az izgalom erősen a partnertől függ. Ez is hibás felfogás. Ha ebben hiszel, akkor sosem leszel képes arra, hogy örömet és szépet találj a szexualitásban. Ha így gondolkodsz, akkor sosem leszel képes a testi kielégülésre, sőt, bizton állíthatjuk, hogy mindig másokra leszel utalva. Idézet a tantraoktatóktól, azoknak, akik ezt a hibás elképzelést cipelik magukkal: "Mi, és csakis egyes-egyedül mi vagyunk felelősek a szexuális vágyainkért. Ez a felismerés az első lépés a szexuális eksztázis művészetének az elsajátítása felé."

Ötödik tévhit

"Én tudom, milyen a jó szex!" vagy "Pontosan tudom, hogyan izgathatom fel a partneremet" esetleg "már mindent tudok a szexualitásról". Nos, ez nem létezik. Főleg azok a férfiak vagy akár nők (!) esnek ezen tévhit csapdájába. Férfiak, akik a nő mellét és klitoriszát simogatják néhány percig, s azt hiszik: ez teljesen elégséges. De teszik ezt azok a nők is, akik például a férfipéniszét masszírozzák pár percig, s "letudottnak" vélik a dolgot. A szexuális beteljesüléshez teljes és átfogó dolgokra van szükség. A teljességhez nélkülözhetetlen a bizalom, a nyíltság, az odaadás, a kreativitás, a huncutság játékossággal ötvözve.

Sose feledjük: ami ma izgatónak tűnik, lehet, hogy holnapra már teljesen közömbössé válik. Ezért a kellő odafigyelés, a rugalmasság és a leleményesség létfontosságú részei a szexuális életünknek!
Forrás: Ezoterikus.hu