Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Ha ezt csinálod a konyháddal, jobb lesz az életed!

Közzétéve: 2020. 01. 02. Írta: Szatmári Nóra, Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 86 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A konyhát Kínában a gazdagság szimbólumának tekintik, ezért elrendezését, bútorzatát igen komoly és alapos körültekintéssel tervezik meg, - mind a mai napig!

 
Úgy vélik, ha a háziasszony jót főz, akkor az úr a háznál eleget eszik, sok vitamint fogyaszt, így több lesz az energiája, többet tud dolgozni, ami a munkája és sikerei mellett jó hatással lesz a pénztárcájára is.
 
Épp ezért már magának a tűzhelynek is fontos szerepe van, a következő szabályok betartandók:

- minden égőfejet és melegítőlapot egyformán használjunk. Kínában az égőfejek száma mutatja a család gazdagságát.
 
- a tűzhelyet lehetőleg úgy helyezzük el, hogy főzés közben ne kelljen hátat fordítanunk a konyha ajtajának, ez nagyon kellemetlen és szorongató érzést okozhat.
 
- ne állítsuk a sarokba sem a tűzhelyet, mert nem férünk hozzá az étel elkészítése közben kényelmesen.
 
- Ne kerüljön sem mellé, sem közvetlenül vele szembe mosogató vagy hűtőszekrény, esetleg egy tükör. A tűz és a víz ugyanis örök ellenségek, a Feng Shui elvei szerint az így berendezett konyhában - és ezáltal magában a családban is - több lesz a veszekedés.

Lehetőleg lakásunk, házunk bejárati ajtaja ne a konyhába nyíljon. Ekkor ugyanis hazaérkezésünkkor rögtön a konyhát és a tűzhelyet, hűtőszekrényt látjuk meg először, ami szinte automatikusan éhessé tesz, és rendkívül sok időt fogunk (akár felesleges!) étkezéssel eltölteni. Feng Shui szerint legjobb helye a lakás/ház hátsó részében van.

 
Konyhaajtóval szemben ne legyen fürdő- vagy WC ajtó, - mert elszívja a pozitív energiákat. Ha ezen nem tudunk változtatni, akkor növényekkel, hangulatvilágítással, tükrökkel biztosíthatunk kellemesebb hangulatot, ami egyben azt eredményezi, hogy figyelmünket eltereljük a rosszul kialakított helyiségek elrendezéséről.

Sokszor megesik, hogy a lakók leveszik a konyhaajtót helyszűke miatt, ami nem túl előnyös eljárás. Ez esetben a bejárat fölé mindenképpen helyezzünk el szélcsengőt, mivel a csengő hangja jelzi a konyhába való belépést.

Milyen színeket válasszunk és használjunk a konyhában?

Alapjaiban ez egy nem megválaszolható kérdés, ugyanis rengeteg dolgot figyelembe kell venni. Legjobbat akkor teszed, ha Feng Shui tanácsadó véleményét kéred ki. A konyha színét alapvetően az határozza meg, hogy hol helyezkedik el, - azaz mely égtáj fele néz! Emellett figyelembe kell venni a nagyságát és a természetes fény mennyiségét is, - a bent lakók GUA számával harmonizálva!

Mivel pl. a piros szín megfelelően hat az emésztésre, ezért ez a szín mindenképpen szerepeljen!
 

Ha külön van az étkező, ott nem dominálhat a fehér, a fekete, a szürke vagy ezek kombinációja, ugyanis ezen színek látványa csökkenti az étvágyat, és hosszú távon akár betegeskedést is okozhat. Ezen a területen soha ne használjunk és helyezzünk el kaktuszokat, mert gyomorfekélyt okozhatnak.

Ha a konyhában oldjuk meg az étkezést, soha ne helyezzünk a falra órát, mert étkezés közben arra pillantva mindig az idő múlását szimbolizálja számunkra, mely állandó rohanáshoz vezethet. A sietve elfogyasztott étel, nem hat jól egészségünkre.

Élő növények elhelyezése pozitív körülményeket teremt, megtöri a konyha egyhangúságát, esetleges merevségét, és igen meleg, otthonos hangulatot teremthet.

Megvilágítás...

A fényviszonyok kizárólag akkor mondhatók megfelelőnek, ha optimális mennyiségű és erősségű a világítás: vagyis sem nem erős, sem nem gyenge. Ügyeljünk arra, hogy a lámpáink fénye egyenletes legyen.
Forrás: Ezoterikus.hu