Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mennyi benned a tetterő? Horoszkópod megmutatja!

Közzétéve: 2020. 01. 03. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 85 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sorsod megélése szempontjából nem mindegy, hogy milyen mennyiségű életerővel rendelkezel. Horoszkópod választ ad erre a nagyon is lényeges kérdésre.

 

Aki életerővel rendelkezik, minden helyzetben képes megtalálni az utat ahhoz, hogy tevékenyen és céltudatosan éljen. Lehet bármilyen nehéz is a sorsod, minden attól függ, hogyan birkózol meg azzal, és ez nagyrészt a benned lévő életerő függvénye.

 

Teremtő és pusztító erő

 

Eredendően különbözőnek születünk, ki sok, ki pedig kevés hajtóerőt, dinamizmust, életösztönt hoz magával. Már gyermekkorban látszik ez az alapvető különbség, az, hogy ki szorul támogatásra, ki pedig gyengéd, de határozott a cselekedeteiben. Mert nemcsak az életerő hiánya, hanem annak túltengése és önkényes felszabadítása is gyakran hat pusztítóan, különösen azokra, aki közvetlen közelünkben élnek. Az emberi kapcsolatok örök nagy problémája, hogy elszívjuk az energiát a másiktól, vagy éppen tehetetlenségünkkel pusztítjuk a környezetünkben élőket. Az életerő az elementáris potenciál bennünk, amely teremteni és pusztítani is képes.

A pontos születési időpontra és helyre felállított asztrológiai képlet az ember komplex személyiségét mutatja, szükségszerűen végigjárandó sorsa tükrében. Jellemünket, viselkedésünket, hiányosságainkat és erőforrásainkat is kiolvashatjuk a születési horoszkópból.

Az asztrológia legfőbb kiinduló elve a négy elem (tűz, víz, levegő, föld) eloszlása személyiségünkben. A tűz a legdinamikusabb erőforrás, amely szinte önmagából képes energiát termelni az élethez. Mintha a tűzjegyű Kos, Oroszlán és Nyilas külső ösztönző erő nélkül is lázasan tevékenykedve élne. Pedig mindannyiunknak szükségünk van valamire, ami erőt ad nekünk az aktív mindennapi létezéshez, valamiből mindannyian energiát nyerünk. A levegőjegyeket (Ikrek, Vízöntő, Mérleg) leginkább a szellemi világ inspirálja az életre, a földjegyűeket (Bika, Szűz, Bak) pedig a tárgyak és a konkrétumok, amelyeket használni és birtokolni lehet. A vízjegyűek (Rák, Skorpió, Halak) az érzelmek energiáját közvetítik, éppen ezért, akik ebből építkeznek, életerejüket személyes kapcsolataikból nyerik.

 

Mi mutatja meg az életerőt?

 

Létezik az asztrológiában egy régi, több ezer éves módszer az életerő pontos meghatározására, amelyet a szülsti horoszkóp három pontjának egyik vagy a Nap vagy a Hold vagy pedig az Aszcendens mutat. Ezt az életerő-mutatót Hylegnek nevezik.

A Hyleg szerepét tehát elsősorban a Nap, azután a Hold, harmadikként pedig az Aszcendens töltheti be, ha megfelel a következő követelményeknek:

 

A Nap vagy a Hold akkor lesz Hyleg, ha a horizont fölött helyezkedik el a 7., a 9., a 10. vagy a 11. házban, tehát semmi esetre sem állhatnak vizes házban. (Kivételesen lehet Hyleg a Nap és a Hold a horizont feletti vizes házakban akkor, ha a fő tengelyek csillagjegyeiben állnak.) Amikor a Nap ezekben a házakban áll, akkor az lesz a mérvadó életerő tekintetében, ha nem, akkor következik a Hold, majd végül az Aszcendens tölti be ezt a szerepet.

Amikor a Nap alkotja a Hyleget, vagyis a Nap, mint elsődleges Hyleg-lehetőség megfelel a kívánt kritériumoknak, akkor a következő tulajdonságok jellemezhetnek bennünket.

Az értelem a legfontosabb!

 

Életerő tekintetében úgy működünk, hogy mindig egy konkrét cél vezérel, mint egy fénypont a távolban, melyet követünk. Ez a távoli cél mindig minden cselekedetünket meghatározza. Olyan hatást keltünk, mintha felülről vezérelne bennünket valami, vagy mintha valamilyen vezérelvet keresnénk - és persze találunk is - az életünkben.

 
 
 

Tehát akinek a születési Napja a horoszkóp aszcendenstengelye fölötti levegő-, tűz vagy föld házakban (7-es, 9-es, 10-es vagy 11-es) tartózkodik, életerő tekintetében a fentieknek megfelelően viselkedik. Nehézséget az jelenthet, amikor mások nem látják meg ezt a bennünk rejlő életerőt, és nem tudnak azonosulni az ideáinkkal.

 


Amikor a Nap a Hyleg, és jó fényszögekkel rendelkezik a horoszkópban, akkor képesek vagyunk arra, hogy saját ideáljainkat, szellemi céljainkat másokkal is elfogadtassunk, és ezzel másokat is fényhez, célhoz, életerőhöz juttathatunk. A Nap-életerővel rendelkezők számára az értelem a legfontosabb az életben.

 

Az érzelmek dominálnak

 

Amikor a Nap nem, ám a Hold megfelel a fenti kritériumoknak, akkor a Hold lesz a Hyleg, amely a következő tulajdonságokra ösztönöz. Nem a szellemiek, nem az ideálok, nem egy távoli cél az, amelyből az életerő megszületik, hanem ennél sokkal konkrétabb, kézzel foghatóbb dolog válik az életerő forrásává. Ez a konkrétum lehet személy is, esetleg egy család vagy egy csoport, egy nép vagy akár egy egész társadalom, amellyel az illető képes azonosítani önmagát.

 

Sok mediális képességű ember működik Hold-Hyleg szerint, amikor médiumszerűen nyer erőt és energiát valakiből vagy valakikből. Ugyanakkor sokszor tűnhetnek anyagiasnak, földiesnek ezek a Hold-életenergiájú személyek, éppenséggel a konkrét eszköz meglétének fontossága miatt. Valamely megfoghatatlan szellemi ideál ugyanis nem képes energikussá és életerőssé varázsolni őket.

 

A Hold-életerővel rendelkezők számára az érzelem, az átélés, a másokkal való azonosulás a legfontosabb dolog az életben.

 

Az egyéni tapasztalatok adják a hajtóerőt

 

Amikor sem a Nap, sem pedig a Hold nem felel meg a Hyleg kritériumainak, akkor az aszcendens tölti be ezt a szerepet. Ilyenkor a következőképpen működhetünk.

 

Mindig csak a saját elképzeléseink, individuális szándékaink adnak erőt és motivációt az élethez. Sem ideál, sem valamely személy vagy csoport nem motiválhat bennünket a cselekvésre. Amikor az aszcendensből nyerjük az életenergiáinkat, akaratosak, öntörvényűek és befolyásolhatatlanok vagyunk, és nagyon nehéz bármely cél érdekében irányítani bennünket. Ilyenkor mindig mindent meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy az ebből nyert tudást felhasználjuk saját céljaink érdekében: rajtunk kívül álló szellemi forrás nem adhat erőt a számunkra.

Csak a valóság számít, amelyet már személyesen is átéltünk és megtapasztaltunk - olyan ez, mintha nem is lenne képzelőerőnk. Minden impulzus, amely a külvilágból érkezik, használhatatlan számunkra mindaddig, amíg azt saját belső nyelvezetünkre le nem fordítjuk, saját magunk nem értelmezzük.

 

Az aszcendens életerővel rendelkezők számára tehát a saját, egyéni tapasztalatok a legfontosabbak az életben.

Forrás: Freespirit.hu