Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Felismerhető a betegség kézírás alapján?

Közzétéve: 2013. 11. 20. Írta: forrás: Forrás: Anna Koren Graphology Center
Értékelés
Ez a cikk 1523 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A grafológia, mint a személyiség analízis egyik formája már évszázadok óta jól ismert, elfogadott tudomány. Azonban a grafológia, mint „orvosdiagnosztikai” eszköz, egy viszonylag új koncepció.

A témát már régóta feszegetik. Különösen az 1973-as esztendő és  „Jom Kippur” után érdeklődtek intenzívebben ezen felfedezetlen területek iránt. (A jom kippuri háborút Izrael vívta egyes arab államok Egyiptom és Szíria vezette koalíciója ellen 1973. október 6. és október 26. között.) Az eredeti cél csupán csak az volt, hogy feltárják a katonák személyiségét kézírásuk alapján. A háborús bevetés előtt és után is dokumentálták a katonák kézírását. Természetesen az érdekes eredmények további dokumentációkat és kutatásokat eredményeztek. A kutatás végére egy 400 kötetes tanulmány született, a grafológia szemszögéből végzett vizsgálatok alapján, viszont csak néhány esetben foglalkoztak a kézírásból kitűnő betegségek felismerésével. Itt volt hát az ideje, hogy mélyebben elkezdjék kutatni ezt a lenyűgözően izgalmas témát.

A kézírás olyan, akár egy röntgenkép a személy fizikai hogylétéről és nemcsak a személyiségéről és viselkedéséről.

A betegségek különböző területeken jelennek meg az írásképben:

felső zóna, tipikus felső betűk: f, t, l, i (t-k esetén az áthúzás, i-k esetén a pont az igazán lényeges)középső zóna, tipikus középbetűk: a, n, o, w


alsó zóna, tipikus alsó betűk: f, g, p, y, j, q

A betegségek számos formában jelenhetnek meg az írásban. Ilyenek lehetnek a szünetek, ritmustalanság, szakadozás, pont egy sor közepén vagy végén, egy sor váratlan megszakítása, gyenge vagy különösen erős nyomás. A változás, különösen a pont helyzete egyfajta tükörképet ad az íróról magáról és ott helyezkedik el, ahol a testtájak lennének a tükörbe visszanézve (lásd kép).

A várandós nők kézírásában például már azelőtt fel lehet fedezni a babára utaló nyomokat, mielőtt ő maga megbizonyosodna arról. A várandósság egy pici pontként jelenik meg az írásképben azt megelőzően, hogy annak fizikai jelei lennének. Ez a kép a terhesség alatti és a baba születése utáni írásképet dokumentálja. Ez a pont mindig nagyon látványos, a kézírás középső zónájában helyezkedik el.

Bár a különböző káros szokások, mint a dohányzás vagy a csokievés pl. nem feltétlenül nevezhető betegségnek, de pl. az alkoholizmus vagy a rendszeres drogozás viszont kihatással vannak a szervezetre, ily módon érthetően az írásképben is megjelenik. Az alábbi két kép egy-egy alkoholista személy írását mutatja.


Természetesen nagy gyakorlat kell hozzá, hogy ezeket a betegségeket „diagnosztizálni” tudjuk. Az alábbi írásképek például gyermekinek és infantilisnak tűnhetnek, valójában olyasvalaki írta ezeket a szavakat, aki kiskorában diszlexiában, vagy diszgráfiában szenvedett.
Fontos!

Rögzített orvosi diagnózist többek között az 1997. évi CLIV. törvény Dokumentációs kötelezettségről szóló 136. § (1)/e) bekezdése írja elő.
Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel, jós, asztrológus, kineziológus, grafológus, és hasonlók nem! Ezzel jó, ha mindenki tisztában van! A figyelmet felhívhatják a probléma lehetséges meglétére, de nem diagnosztizálhatnak!

Forrás: Anna Koren Graphology Center

Bezárás