Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Íriszdiagnosztika

Közzétéve: 2006. 04. 25. Forrás: www.wikipedia.hu
Értékelés
Ez a cikk 4681 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az íriszdiagnosztika a szem szivárványhártyája alapján állít fel diagnózist. Ez a hártya adja meg a szem színét.

KosHabár a pásztorok már évszázadokkal ezelőtt is a juhok, tehenek, lovak és más háziállatok "szeméből" sejtették meg azok betegségeit, az "embergyógyászatban" ezt a módszert viszonylag nem régóta, mindössze néhány évtizede alkalmazzák.
A szem vizsgálata régóta az egészségi állapot megállapításának része, már az ókori görögök is használták.

Az íriszdiagnosztika elveinek (például a homolateralitásnak) az első leírását a Chiromatica Medica tartalmazza, amit 1665-ben jelentetett meg (és 1670-ben és 1691-ben adott ki újra) Philippus Meyeus (Philip Meyen von Coburg). Ebben még nem szerepelt az „íriszdiagnosztika” kifejezés.

Az Augendiagnostik („szemdiagnosztika”) kifejezést Ignatz von Péczely, egy 19. századi magyar orvos vezette be. A legelterjedtebb történet szerint onnan kapta az ötletet, hogy hasonló csíkokat látott egy általa kezelt törött lábú ember szemében, mint gyermekkorában egy bagoly szemében, aminek eltörte a lábát. Az Első Nemzetközi Íriszdiagnosztikai Kongresszuson Péczely unokaöccse, Dr August von Péczely kitalációnak nevezte a történetet, és azt állította, hogy efféle csíkok nem figyelhetőek meg.

Az Egyesült Államokban az 1950-es években jött divatba az íriszdiagnosztika, amikor egy Bernard Jensen nevű amerikai kiropraktikus oktatni kezdte a saját változatát.

Kevés kutatónak sikerült támogatást találnia a szem feltételezett nemvizuális funkcióinak vizsgálatához. Egy, a Medical Hypotheses-ben megjelentetett cikkben az egyik ilyen csoport átlátszó mintázatokat figyelt meg az íriszben, amik fényt juttattak az ora serrata-ba (a retina peremére), amiket az ún.functio ocularis systemica feltételezésével próbáltak magyarázni. Erre a feltételezésre alapozva kifejlesztették a transziridális fényterápia nevű módszert; eddig azonban független kutatók még nem erősítették meg sem a terápia, sem az elmélet működőképességét. Ugyanezen kutatócsoport megkísérelte a számítógépes íriszfeltérképezést az íriszdiagnosztika segítésére.

Mit tud megállapítani az íriszdiagnosztika?

Jól kivehetőek a gerinc, gyomor, szív, petefészek és prosztata megbetegedései, de rosszul látszik a cukorbetegség, asztma, reuma, s ami a legfontosabb, írisz-diagnosztikával nem lehet megállapítani a rosszindulatú daganatok meglétét vagy hiányát.
Mindazonáltal, mégiscsak javasolnám Önnek, ha többször nem is, de legalább egyszer menjen el egy ilyen vizsgálatra. Rövid idő alatt, minden szokásos és hosszadalmas procedúra nélkül mégiscsak hozzávetőleges képet kap arról, milyen állapotban vannak belső szervei, az ideg- és immunrendszere. Az írisz-diagnosztikai vizsgálattal néha olyan betegségeket is ki lehet mutatni, amelyek szokványos módszerekkel nem észlelhetők, illetve tünetmentesen zajlanak le. Néha az is megtudható, milyen kihatással vannak jelenlegi egészségi állapotára korábban elszenvedett betegségei, genetikailag mire fogékony, azaz milyen betegségektől kell a jövőben óvakodnia, illetve hogyan kerülheti el őket. Tehát jó módszer a betegségek megelőzéséhez, az öngyógyító képesség fejlesztéséhez. Az írisz-diagnosztika képes kimutatni, hatnak-e szervezetére a stresszhelyzetek, a toxikus anyagok vagy a szedett gyógyszerek, egyáltalán szükséges-e gyógyszert szednie vagy jobb, ha természetes módszerekhez fordul. Végül, ha érdekli, a szivárványhártya segítségével körülbelül meghatározható, hogy meddig fog élni.
A vizsgálat után az írisz-diagnoszta általában rengeteg tanáccsal látja el a beteget. Szükség esetén otthoni gyógymódot ír fel neki, vagy ha valami gyanúsat talál, más szakorvoshoz utalja.

Forrás: www.wikipedia.hu