Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szerencseszámok a kínai numerológiában

Közzétéve: 2011. 03. 21. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A kínaiak mindig nagyon tudatosan foglalkoztak a számok szerencsés tulajdonságaival és szimbólum értékükkel, így akár sikerült megkettőzniük is a szerencséjüket.
A számok erejében való hit személyes dolog, akárcsak a személyes számunk, melyet születésünk ideje határoz meg.

A személyes szerencsés számok

Az emberek személyes szerencsés számát a születésnapjuk számainak egy számmá való összeadása során kapjuk. Ez a szám aztán a numerológiában utal az egyéni tulajdonságokra, képességekre, a személyes karakterre. Egy másik lehetőség a személyes számunk kiszámítására, mikor a nevünk betűihez rendelt számok alapján adjuk össze a számok összegét egy végső számmá, melyet úgy tartanak számon, mint a leginkább minket jellemző számot. Sokunk számára a személyiségünk jellemzői helyett még fontosabb az, hogy mennyire leszünk szerencsések életünkben.

A taoizmus elmélete szerint csakis a születési dátumod határozhatja meg a szerencsés számodat.  Ha például június 12-én születtél, akkor a szerencsés számod 12, vagyis, ha a házszámod 12, a telefonszámodban sok a 12-es és a 12. emeleten dolgozol, akkor sok-sok szerencsés pillanatod lesz az életben. A taoista numerológiában a 12-es számjegyeit nem adják össze 1+2=3-ként, hanem önálló számként vizsgálják. Minél többször jelenik meg ez a szám az életedben, annál erősebb lesz a pozitív hatása is. A taoisták hisznek benne, hogyha az ember elfogadja születési dátumát szerencsés számként és tesz is érte, hogy erősítse annak energiáját, akkor a jó szerencse nem kerüli majd el.

A szerencsés számoknak igen nagy az elismertsége Kínában, így nem csoda, hogy rengeteg embert költ súlyos pénzeket egy megfelelő rendszámra, vagy akár egy bankszámlaszámra, esetleg telefonszámra. Számukra a legjelentősebbek azok a számok, melyek általánosságban mindenkinek szerencsét hoznak, akár a 8-as.

8 9 6

Forrás: Ezoterikus.hu