Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

A szerelem pszichológiai betegség! Klinikai tesztek bizonyítják!

Közzétéve: 2011. 03. 19. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 2501 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A Mexikói Független Egyetemen sikerült kideríteni mi is a szerelem valójában. Georgina M. Flores, a kutatás vezetője megállapította, hogy a szerelem betegség.
Mégpedig pszichológiai betegség, olyan formája, amely hatására a „beteg” nem bír másra gondolni, csak a szenvedélye tárgyára. Ez azért van, mert a szerelem első fázisában az agy bizonyos kémiai elemeket termel, amelyek ily módon hatnak a neuronokra. Tehát a szerelem fiziológia, - semmi más.

A betegség elmúlik magától - mondja a kutatónő, - maximum négy év múlva a kialakulástól számítva.

Flores azt is kihangsúlyozza, hogy az ember egyszer az életben lehet szerelmes. Az újabb fellángolás pedig csupán a kötödésnek vagy a szexuális vonzalomnak tudható be.

Azt is kiemeli a tanulmányában, hogy fontos különbséget tenni a szerelem fogalma között és egyéb olyan érzések között, mint a kötődés, tisztelet, szexuális vágy. Ezenkívül a szerelem csökkenti az ember koncentráló- és alkotó képességét.

Mindemellett érdekes tény, hogy az agy igen gyorsan hozzá szokik a szerelem kémiai anyagaihoz, és amikor elmúlik és elkezdenek bomlani, az emberben furcsa érzések támadnak, amik leginkább az éhséghez vagy a szomjúsághoz hasonlathatóak. Ráadásul e folyamatok felett semmilyen kontrollunk nincsen.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás