Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

18 ősi indiai babona! Még ma is használják, nincs kibúvó!

Közzétéve: 2011. 03. 11. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ahogy nemzetek sokaságánál, az indiaiak esetében is számtalan babonával találkozhatunk. Mik a legjellemzőbbek, melyeket még a mai napig is tradicionálisan betartanak?
Örökzöld hiedelmek, melyek nagy részét ma is komolyan veszik, megszegni a szabályokat pedig szigorúan tilos!

- Az indiaiak sosem hagyják el tartósan az otthonukat vagy hoznak fontos döntéseket anélkül, hogy kikérnék egy asztrológus véleményét. Rahu és Ketu, a két nagy bolygó kellemetlen hatásait így el tudják kerülni.

- Az indiaiak kizárólag a hindu naptárban jelzett „shubh mahurat” szerinti dátumokon tartanak esküvőt, névadó ceremóniát, vagy lakásavatót.

- A gyermekek esküvője előtt mindig kikérik az asztrológus tanácsát a pár összeillőségét illetően.

- Az útjuk során látott elefánt szerencsét hoz, Isten sikerrel ajándékozza meg őket.

- Egy kutya éjszakai ugatása a halál közeli bekövetkeztét jósolja.

- Mikor elhagyják a házat, szerencsés esemény menyasszonyt látni, vagy egy vallásos jelképre tekinteni, viszont egy özvegy látványa bajt hoz.

- Egy új menyasszonyt aszerint ítélnek meg, amilyen szerencse, vagy szerencsétlenség éri az első évben az új családjában. Az új házba mindig először a jobb lábát előre téve lép be.

- A havi menzesz idején a nőket tisztátalannak tartották és elkülönítették őket, illetve nem léphettek be a konyhába, míg nem voltak újra "tiszták".

- A várandós nők nem utazhatnak vagy lehetnek éjszaka egyedül, illetve nem léphetnek be elhagyott házakba, mivel a szellemek megfertőzhetik őket. Ha lehet, vallásos könyveket kell olvasniuk, vagy inspiráló filmeket nézniük, hogy a növekvő gyermekükből jó ember válhasson.

- A csuklás arra utal, hogy valaki gondol rájuk, viszont a viszketős szem azt sejteti, hogy valaki irigykedik.

- Kedden zárva tartanak a fodrászok, mivel aznap sehol nem vágnak hajat Indiában, ellenkező esetben mindkét felet baj éri.

- A gonosz szellemektől való félelem miatt nem szabad éjszaka körmöt vágni.

- A szemrángás szerencsétlenségre utal.

- Ha Rahu és Ketu bolygók eltakarják a Napot, nem szabad enni semmit. Viszont, ha újra felbukkan a nap, megfürödnek az indiaiak egy folyóban.

- Ha születés, vagy halál történik a családban, a családtagok tisztátalanok és nem léphetnek be egy bizonyos periódus leteltéig az imahelyekre.

- Indiában csak jobb kézzel szabad megfogni az ételt és meggyújtani a halotti máglyát.

- Indiában is ismert az a babona, hogy a legtöbb menyasszonynál van valami régi, valami új, valami kölcsönvett és valamilyen kék dolog.

- Szintén ismert, hogy ha esik az esküvő napján, a hiedelem szerint a házasulandó könnyeket fog hullatni házasélete során.
Forrás: Ezoterikus.hu