Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Maya prófécia 2012-re - átverés vagy valóság?

Közzétéve: 2011. 01. 11. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Sokan írtak már 2012 december 21-ről, sőt még filmet is forgattak róla, - ezért nem árt tehát, ha lerántjuk a leplet a sok szóbeszéd hátteréről!
Mi is tehát 2012 december 21?

Sokan a világ végét látják ebben a dátumban. Vannak kutatók, akik hisznek benne, hogy a pusztítás után ez lesz a világ újraalkotásának kezdete is, - egy új ciklusé.

Nostradamus és a maya kalendárium is foglalkozott ezzel a dátummal. Ez utóbbi egyszerűen az asztronómia segítségével jutott erre a végső következtetésre. A nevezett nap a téli időszámítás kezdetére esik, mikor a legrövidebb a nappal, leghosszabb az éjszaka, és ettől a dátumtól kezdenek ismét hosszabbodni a nappalok. A téli időszámítást sok kultúrában az újjászületés idejeként is számon tartják. Sok rituálé és vallásos szokás csoportosul e nap köré.

A Közép-Amerikában 250 körül virágzó maya kultúra, - mely a XVI. századi spanyol hódító hadjáratok során záródott le, - számos tudományos felismeréssel dicsekedhet. Egyik köztük a maya naptár, melynek egy éve 260 napból állt és elsősorban a rituálék, a háborúk és más események előrejelzésére voltak használatos. Az év alapvető egysége a nap volt, melyhez mindig egy-egy ábra tartozott. A maya naptárban 19 hónap szerepel, szintén egy-egy szimbólummal és minden hónap 0-19 nappal. A 19. hónapban csak 5 nap van.

A mayák szerint 5 nagy időszak várható az emberiség életében, mely 26 ezer évre oszlik el. Jelenleg az 5. időszakban élünk, mely Krisztus előtt 3114. augusztus 11-én kezdődött és 2012 december 21-én ér véget.

Ezután a következő kalendárium szakasz visszaszámlál nulláig. De miért pont ez a dátum? Szerintük ez egy időszak, egy ciklus vége és egy új ciklus kezdete. A mayák szerint a 12. ciklusban élünk most és 2012. december 21-től a 13. ciklusba fogunk lépni. Ez a nap kozmikus erőt is rejt magában, ugyanakkor a téli időszámítással esik egybe, illetve ezen a napon a 13. zodiákus, az Ophiuchus (Kígyótartó) a Nyilas és a Skorpió közé esik, mely Nostradamus és a mayák szerint is egyfajta „sötét repedés”. A hindu mitológiában és a mayák szerint is ez az újjászületés napja. A bibliában is a 13-as erős jelentéssel bír, ördögi természettel. A 13-as a numerológiában a szintén kozmikus hatást jelent.

Nos meglátjuk…
Forrás: Ezoterikus.hu